Het pleit beslecht Waaldijk geen AZP-directeur

Mark Waaldijk  wordt geen directeur  van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, (AZP). Dat is begin deze week duidelijk geworden na een samenkomst  van belangrijke stakeholders  binnen de gezondheidszorg en politici behorende tot de coalitie in de residentie  van het staatshoofd. Daar is naar verluidt besloten dat mevrouw R. die ook werkzaam zou zijn binnen de ziekeninrichting, de leiding krijgt over het AZP. Binnen de NDP ontstonden reeds spoedig  na het bekend worden van een eventuele aanstelling van Waaldijk als directeur van het AZP, stromingen die ernstig bezwaar aantekenden tegen de benoeming van de oud-Staatsolie directeur. De president moet naar wij vernemen begin deze week daarom dan ook de knoop  hebben doorgehakt en besloten dat de benoeming van Waaldijk definitief van de baan is .Vreemd genoeg is nog niemand van de regering zo hoffelijk geweest om Waaldijk te verwittigen van de door de president  genomen beslissing.