Yoga Day Celebration, wake up call voor yoga

De Stichting Art of Living Suriname zal de spirit van yoga samen met miljoenen mensen over de hele wereld vieren op 21 juni 2017.In het kader van de door de United Nations uitgeroepen Internationale Dag van Yoga (IDY), organiseert de stichting een ‘Yoga Day Celebration’ en als voorloper daarop een ‘Sun Never Sets on Yoga’.

De ‘Sun Never Sets on Yoga’ campagne, gepromoot door Art of Living International, is bedoeld om de Surya Namaskar (Sun Salutation) over de hele wereld in 24 uur tijd op verschillende geografische locaties te doen. Het succes van dit evenement mag gezien worden als een ‘wake up call’ voor yoga. In 2016 kwamen mensen uit 145 steden in India en uit meer dan 100 landen over de hele wereld met de zon op, om op historische locaties en nationale monumenten yoga te beoefenen. Suriname zal ook dit jaar meedoen en zal samen met miljoenen mensen de zondagochtend starten met de bekende zonnegroet of Surya Namaskar, een serie van lichaamshoudingen die in combinatie met de adem onder andere de energie en mentale helderheid verhogen. De ‘Sun Never Sets on Yoga’ zal plaatsvinden op 18 juni te Fort Zeelandia tussen 06.00 u en 08.00 u ‘s morgens.

Op 21 juni 2017 zal de Internationale Dag van Yoga groots gevierd worden met een ‘Yoga Day Celebration’ te Houttuyn Wellness River Resort. De inloop is vanaf 17:30u en de activiteiten starten om 18:00u. Beide evenementen zijn geheel gratis en zijn open voor een ieder, met of zonder ervaring in yoga.