Ook hoofdklassecompetitie gaat naar climax

Een spelmoment tijdens de ontmoeting tussen Slee Jr en Boma Star afgelopen zondag in het NGVB-stadion. Slee Jr won met 5-1. (Foto: Regillio Derby)

Net als in de SVB Telesur Topklasse, waar er een beslissingsduel gespeeld moet worden om de landstitel, gaat het ook in de hoofdklasse er spannend aan toe. Koploper West United heeft na de zestiende speelronde slechts één punt meer dan Slee Jr en Papatam. Er resten nog twee speelrondes en de competitie lijkt naar een climax toe te gaan. Zaterdag aanstaande staat onder meer de kraker tussen nr.2 Slee Jr en nr.3 Papatam op het programma. West United heeft een op papier makkelijke tegenstander, namelijk Caravan dat de voorlaatste plaats bezet.
In het afgelopen weekeinde won West United met 2-1 van Flora. Deze score was al voor de rust bereikt door doelpunten van Wilford Wijntuin en Santino van Daal van West United en Cherge Blank van Flora.
Slee Jr wees Boma Star na een 2-0 rustscore uiteindelijk met 5-1 terug. De treffers van Slee Jr kwamen van Robby Bodjie (2x), Marcelo Doekoe (2x) en Jerrel Doekoe. Moegabe Chaslie deed dat voor Boma Star.
Papatam klopte Caravan van 4-0, de ruststand was 2-0.
ACoconut wees Santos na een 3-0 ruststand met 6-0 terug. De doelpuntenmakers waren: Nawalka Tooy (3x), Rocky Poeketi (2x) en Enundie Gatonie.
Stand:
1.West United     31-16
2.Slee Jr     30-16
3.Papatam     30-16
4.ACoconut     28-16
5.Santos     28-16
6.Tahiti         23-16
7.Flora         19-16
8.Boma Star     14-17
9.Caravan     4-16
10.TOK     (geroyeerd)
Programma zaterdag 17 juni: 16:30 uur: Santos-Flora (Nickerie); Tahiti-ACoconut (Brokopondo); Caravan-West United (Ronnie Brunswijk Stadion) en Slee Jr-Papatam (NGVB).