PFF en Golden Eagles pakken badmintontitels

 

De top 3 in de B-klasse van de Clubkampioenschappen van de Surinaamse badmintonbond. Winnaar werd PFF. Op de tweede plaats eindigde SCVU, terwijl KNTS derde werd. (Foto: SBB)

Perfect Flying Feathers (PFF) en Golden Eagles hebben afgelopen zaterdag de titels gepakt in de B-klasse, U-17 klasse en U-13 klasse van de Clubkampioenschappen van de Surinaamse Badminton Bond (SBB). De grote finaledag van deze clubkampioenschappen werd afgewerkt in de Chinese Sporthal aan de dokter Sophie Redmondstraat. De SBB blikt terug op een zeer geslaagd evenement. Zowel de sfeer als de spanning zat er goed in en de clubs hebben goed gehoor gegeven aan de oproep om zoveel mogelijk ondersteuning te geven aan hun teams en de spelers hebben zich van hun beste kant laten zien.

 

PFF werd de nieuwe clubkampioen in de B-klasse alsook in de U-17 klasse. De Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) heeft de tweede plaats in de B-klasse bemachtigd en in de U-17 klasse werd Kon Nie Tong Sang (KNTS) tweede. In de U-13 klasse is de titel gegaan naar de Golden Eagles gevolgd door SCVU als tweede. De vriendschappelijke ontmoeting in de A-klasse tussen Team Mitchel en Team Redon werd gewonnen door Team Mitchel.

De clubs met de meeste supporters zijn verrast met een cadeau voor hun vereniging. Om de badmintonsport en de verenigingen een boost te geven, heeft de SBB een badmintontas met attributen beschikbaar gesteld voor de clubs met de meeste aanhangers tijdens de finaledag. De winnaar was SCVU, 2.PFF en 3.Golden Eagles.
Met trots heeft de SBB ook Brian Kliwon gehuldigd. Hij is namelijk eerste geaccrediteerde Badminton World Federation (BWF) umpire van Suriname.
De volledige resultaten van de finale-dag zijn als volgt: B-klasse: 1.PFF; 2.SC VU; 3.KNTS, 4. Clearshot en 5.Badmintonclub Lelydorp (BCL). U-17 klasse: 1. PFF; 2.KNTS; 3.Golden Eagles; 4.BCL en 5.SCVU. U-13 klasse: 1.Golden Eagles en 2.SCVU.