MR. SJENI OF MR. SJENE (SCHANDE)

De ex-minister van Justitie heeft, nu hij zijn korte lont kwijt is, sjene opgelopen door zijn alom bekende leugenpraat en onwaarachtige verdachtmakingen richting veiligheidsadviseur Melli. Hij heeft op niet mis te verstane nederige manier zijn verontschuliging aan Melli moeten aanbieden. Jammer is, dat door verlegenheid hij nog steeds bezig is de gemeenschap wijs te maken, dat hij het allemaal tegen Chan had. We yere no Sjeni/Sjene, niemand met tenminste goed verstand, gelooft jou meer. Nu helemaal niet. Eindelijk heb je jouw ware aard prijsgegeven.De gemeenschap moet eigenlijk uit menselijke overweging medelijden met jou hebben, omdat je eigenlijk psychiatrische hulp nodig hebt. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat de president deze man bombardeerde tot minister van Justitie. Maar, zoals in een ander stuk aangegeven, is dit misschien bewust gebeurd. Het is dus ook een manier om mensen van wie je af wil of mensen aan wie je een gunst wilt bewijzen, op een bepaalde manier helpt. Dit betekent niet alleen een blaam voor de paarse partij, maar meer nog voor het land Suriname. Het lijkt alsof er geen betere personen meer zijn, of men vindt het tegenwoordig helemaal geen eer om minister te zijn in zo’n twijfelachtig kabinet met zeer weinig transparantie. Het heeft er veel van, dat men daar zit om zijn of haar eigen belang. Sjeni heeft voor imagoschade voor de paarse club gezorgd en is nu richting Noordzee vertrokken om zijn hoofd ietwat te laten afkoelen. Gelukkig voor hem dat hij toch nog iets goeds van die witte mensen ontvangt, die hij ook al op zijn bekende manier, eerst verguisd heeft. Hopelijk komt hij niet in aanraking met de Nederlandse pers, omdat die hem dan helemaal onderuit zullen halen en hij zodoende weer door het lint zal gaan. Geen korte lont meer, maar alleen sjene. We moeten duimen voor Sjeni dat hij uitgerust terug zal keren, zich op de vlakte houdt en gaat genieten van net niet een ministerspensioen. Het ga je goed Sjeni, maar nu met een lange lont.

Een burger.