Criminaliteit zegeviert door wisseling ministers JusPol

Arnold Kruisland, oud-diplomaat, zegt dat de criminelen aan het zegevieren zijn door het steeds wisselen van minister op het ministerie van Justitie en Politie (JusPol). Onlangs is de minister van JusPol, Eugene van der San, die nauwelijks twee maanden en zes dagen aanzat, ontslagen uit zijn functie.

Kruisland zegt dat er op zo een manier geen beleid gemaakt kan worden en dat dat ook niet uitgevoerd kan worden.

“De criminaliteit wordt met de dag erger. Steeds meer ouderen die vaak de dupe zijn van criminelen zijn bang, er wordt elke dag ingebroken in huizen en overal hoe je mensen klagen. De minister van JusPol is degene die deze zaak goed moet aanpakken. Dit is slecht beleid waarmee de veiligheid nooit gegarandeerd kan worden”, zegt Kruisland.

Volgens Kruisland is het probleem niet alleen dat de NDP geen kader heeft, maar dat Bouterse mensen op posities plaatst die hij gemakkelijk kan manipuleren en op wie hij druk kan uitoefenen. Hij zegt dat Van der San vanaf het begin niet deugde, maar dat Bouterse hem alleen uit het kabinet wilde hebben. “Bouterse moet ophouden het belang van land en volk in gevaar te brengen door mensen die niet deugen op belangrijke posities te plaatsen”, stelt Kruisland.

Nu Van der San geen minister meer is, hoopt Kruisland dat er in het belang van het behoud van de rechtstaat en de democratie, iemand gekozen word die kennis heeft van zaken en die zich niet laat beïnvloeden door de president. Kruisland is van mening dat er genoeg geschikte krachten zijn voor deze post, maar vraagt zich af wie bereid is onder deze omstandigheden te werken en het risico te lopen bij het minste of geringste eruit gegooid te worden.

door Priscilla Kia