ACTIE VAN PANIEK

Nadat de Abop onlangs haar landelijke campagne is gestart in Boven-Suriname, Sipaliwini, is de NDP daarvan verschrikkelijk geschrokken. Zij had niet gedacht dat dat de Abop zo vroeg zou beginnen. Daarnaast hebben de Abop’ers de gemeenschap van voornamelijk Guyaba voorgehouden wat de strategie van de paarse club is. Abop hield de mensen voor dat NDP zou komen aandansen met giften wanneer de verkiezingen naderen. Nu blijkt dat een delegatie van NDP zich deze week in het binnenland bevindt en zondag weer richting de stad gaat. De bedoeling is om een voorlopige evaluatie te plegen. Aan de kapiteins en basja’s heeft de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, een persoonlijk schrijven gericht waarin vermeld staat wat de bedoeling is van het bezoek van de partij aan dit gebied. Er zijn bijeenkomsten gehouden in verschillende dorpen en met als doel een samenwerking aan te gaan en samenwerkingsverbanden te versterken, zijn er vertegenwoordigers van verschillende dorpen bijeengekomen. De NDP wil geen gezicht verliezen, dus doet alsof ze een evaluatie gaat plegen in het binnenland, terwijl we allen weten dat ze dit nooit eerder gedaan heeft. Waarschijnlijk vrezen ze voor het verlies van stemmen in het binnenland sinds Abop de eerste stap gezet heeft en gezegd heeft dat zij de teleurgestelde NDP’ers zal opvangen. Ook zien we dat ze de mensen voor de zoveelste keer proberen om te kopen met voedselpakketten die niet langer dan een week mee zullen gaan. De regering zou ervoor moeten zorgen dat eenieder in het land het goed heeft en niet moeten proberen om met pakketten stemmen te winnen voor de volgende verkiezing.