Newmont Suriname werkt met lokale gemeenschap aan schoonmaak Langa Tabiki

‘Connecting people to nature’, het thema van Wereld Milieu Dag 2017, spoort ons aan om bewust
meer naar buiten te gaan en van de natuur te genieten, de schoonheid en het belang ervan te waarderen en de oproep te doen om de aarde die we delen, te beschermen.
Bescherming van het milieu en verantwoord omgaan met de natuur om ons heen, zijn belangrijke doelstellingen voor Newmont Suriname. In verband met Wereld Milieu Dag hield het goudbedrijf op 4 juni een grote schoonmaak van de Langa Tabiki Dok en het dorp Langa Tabiki zelf.
Werknemers van verschillende afdelingen van Newmont Suriname en van de bestuursdienst van het Resort Paramacca, hebben samen de Langa Tabiki Dok en het dorp Langa Tabiki van vuil en afval ontdaan.
Districtcommissaris Margaretha Malonti die ook aanwezig was, is blij met het initiatief.
Het plan van het commissariaat omvat een bewustwordingstraject om het storten en branden van vuil langs de rivier tegen te gaan.
Samen met Newmont Suriname zal er gewerkt worden aan een permanente oplossing. Zo zullen er binnenkort grote vuilnisbakken geplaatst worden bij de Langa Tabiki Dok.
Newmont Suriname zal dan regelmatig de bakken opruimen.
“Het is belangrijk dat wij onze kennis delen met de gemeenschap met betrekking tot het het opruimen van huis- en zwerfvuil ”, aldus Ross Polis, hoofd van de afdeling Milieu van Newmont Suriname.
“Met dit kleine gebaar kunnen wij al een groot verschil maken.” De afdeling Milieu van Newmont Suriname is geïntegreerd binnen het bedrijf om ervoor te zorgen dat alle beslissingen en activiteiten op een milieuvriendelijke en duurzame manier worden uitgevoerd.
Newmont Suriname heeft eveneens van deze gelegenheid gebruikt gemaakt om haar werknemers te trakteren op exclusieve boswandelingen in het woud van Nassau, met boomkenner Frits van Troon.
Het programma van Newmont Suriname ten aanzien van Wereld Milieu Dag is hiermee nog niet afgelopen. De hele maand juni zijn er kleine schoonmaakactiviteiten gepland en zullen er op bepaalde plekken bomen geplant worden door de werknemers. Het geheel wordt afgesloten met een natuurfoto-wedstrijd.

More
articles