Sariman en Yeung winnen tweede Deca Challenge

Vlnr.: Ashutosh Baldan, Liyelle Yeung, Aryan Alakhramsing, Faye Sariman, Daniel Hilver-sum en Dean Changoer. (Foto: Vishay Hardwarsing)

Faye Sariman van schaakvereniging Chess for Talents (C4T) wist zaterdag het kampioenschap te pakken in de be-ginnersklasse van de Deca Challenge.
In de Intermediate klasse werd Lichelle Yeung van Free First Move Chess Club (FFM) kampioen. Tijdens deze editie deden er veertig schakers mee.
De schaakverenigingen Rukhmania, Free First Move Chess Club, Stibula en Chess for Talents waren verantwoordelijk voor de organisatie van de tweede editie van het vriendschappelijk toernooi. Aan het toernooi werd de welbekende Ruy Lopez-opening als thema verbonden. Na een korte voorronde werden de schakers aan de hand van hun ranking op de standenlijst op-gedeeld in de twee klassen: Beginners en Intermediate.
In de beginnersklasse werd het geen gemakkelijke strijd voor de 9-jarige Fa-ye Sariman. Vanaf de eerste ronde vormde ze samen met Daniel Hilversum (Rukhmania) en Dean Chan-goer (FFM) de kopgroep.
Hilversum en Changoer eindigden beide met 2 verliespunten op een gedeelde tweede plaats, terwijl Sariman slechts 1.5 verliespunten had. Na het toepassen van de tie-breaks kreeg Hilversum de zilveren medaille toegewe-zen en moest Changoer ge-noegen nemen met brons.
Lichelle Yeung bewees goed voorbereid te zijn voor deze editie. Echter moest zij in de laatste ronde haar meerdere erkennen in Aryan Alakhram-sing van C4T. Alakhramsing eindigde mede door de winst met 5.5 punten op de twee-de plaats. Clubgenoot Ashu-tosh Baldan wist 5 punten te scoren en daarmee de derde plek veilig te stellen.
Ratan Kalka, voorzitter van de Schaak-vereniging Rukhmania is tevreden met het vlotte verloop van het toernooi. Na een korte evaluatie zullen de voorbe-reidingen starten voor de volgende editie van het toernooi dat elk kwartaal georganiseerd zal worden. De organi-satie bedankt de verschillende vereni-gingen, vrijwilligers, de spelers, de ou-ders en de media die hebben bijgedragen tot het succes.