Kerto forceert remisie tegen Toelsie

Soeredk Toelsie (r) in actie tegen Hendrik Kerto. (Foto: Combinatie’80)

 

Hendrik Kerto heeft donderdag jongstleden bij de voortzetting van de interne competitie van damvereniging Combinatie’80 een remise weten te forceren tegen Soeredj Toelsie. Toelsie verraste de sterkere Kerto op een gegeven moment met een mooie combinatie. Bij secuur spel zat er winst in voor Toelsie, echter dacht hij eenschijf niet weg, waardoor hij de winnende variant vertraagde. Kerto sloeg munt hieruit en sleepte alsnog een remise in de wacht. Koploper Jerry Sadiek had iets minder dan een uur nodig om Armand Kasdiran door middel van een combinatie, na een ‘forcing’ in een 10 om 10 schijvenstand, te verschalken.

Pradeep Hardajal had gewoon remise kunnen halen tegen Satish Chandai bij goed spel. Hij knoeide helaas opnieuw in de partij na een offer en dat werd hem fataal. Voorzitter Reza Sadiek kwam uit tegen Winod Lachmon. Het werd een enerverende wedstrijd waarin beide dammers de tijd namen om hun beste zetten te doen. In het eindspel bleef het bijzonder spannend maar uiteindelijk kwam er toch een mooie gelijkwaardige remise uit de bus. Rabinder Jaggoe en Sanjay Beharie speelden ook remise.

De top 6 ziet er als volgt uit:

1.Jerry Sadiek…………………8 pnt uit 4

2.Reza Sadiek…………………7 pnt uit 5

3.Satish Chandai…………….5 pnt uit 4

4.Rabinder Jaggoe………….5 pnt uit 5

5.Sanjay Beharie…………….4 pnt uit 4

6.Hendrik Kerto……………..4 pnt uit 4

De volgende ronde is op donderdag 29 juni.