BETALEN ALTIJD EEN PROBLEEM GEWEEST

De ruim zeventienhonderd personen die in verband met de laatst gehouden jeugdparlement verkiezingen, hun bijdrage hebben geleverd om de verkiezing in goede banen te leiden, dromen nu nog steeds over het geld dat zij zouden verdienen voor de werkzaamheden die ze voor en tijdens de verkiezingen hebben uitgevoerd. De verkiezingen zijn in februari gehouden, aan de mensen die hebben gewerkt tijdens deze verkiezing, is voorgehouden dat zij binnen enkele dagen over hun gelden zouden kunnen beschikken. Niets is minder waar dan deze leugen. De betrokkenen voelen zich aan het lijntje gehouden, maar misschien zijn ze er niet van op de hoogte dat de situatie veel erger kan zijn, denk maar aan de medewerkers van Carifesta, die wachten nog steeds op hun gelden. Hooguit een week geleden werd door de minister van Sport- en Jeugdzaken bekendgemaakt dat de uitbetaling van de medewerkers van de NJP-verkiezing binnenkort zou plaatsvinden. Nu lijkt binnenkort wel verstreken te zijn. De minister is van mening dat de uitbetaling op zich heeft laten wachten, omdat het ministerie samen met de bank bezig is geweest met het afhandelen van het administratieproces. Gezegd werd dat de bank informatie over de NJP-medewerkers aan het verzamelen was zodat de gelden gestort kunnen worden. Nu is de nieuwe voorzitter van het jeugdparlement gekozen en toch kunnen de medewerkers hun gelden niet ontvangen. Nadat er tijdens een openbare vergadering van het NJP een motie werd aangenomen om onder andere de desbetreffende instanties op te roepen de betalingen zo snel als mogelijk te verrichten en wel binnen twee weken, zien we dat er nu al meer dan een week voorbij is. De betalingen moeten dus uiterlijk begin van deze week gedaan worden. Dat is niets eens zo erg als het feit dat men pas na vijf maanden uitbetaald wordt voor geleverde diensten, ja misschien gaat het ook naar zes. Terwijl deze NJP-medewerkers wachten op het kleine beetje dat zij verdienen, ontvangen de ministers keurig hun salaris aan het eind van de maand. Ja, triest, maar wat kunnen we nog verwachten van deze regering?