Volleybalbond wil schoolsport structuur opzetten

Het bestuur van de Surinaamse Volleybalbond bracht gisteren een kennismakingsbezoek aan minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken. Het Suvobo-bestuur maakte haar plannen bekend aan de bewindsvrouwe. (Foto: S&J)

 

Het nieuwe bestuur van de Surinaamse Volleybal Bond (Suvobo) wil een schoolsport structuur voor deze tak van sport opzetten door de kennis over volleybal te verspreiden, inspelen op de gedachten van ouders en het ontwikkelen van de spelers. Deze gedachtengang zette het nieuwe bestuur onder leiding van Verdy Getrouw gisteren uiteen tijdens een kennismakingsbezoek bij minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken. Het nieuwe bestuur informeerde de bewindsvrouwe daarbij over haar voornemens. Volgens Getrouw gaat het Suvobo-bestuur zich gaat richten op het vastleggen van de schoolsport structuur. Middels het verspreiden van kennis over de volleybalsport, inspelen op de gedachten van ouders en het ontwikkelen van de spelers wenst de bond de structuur op te zetten. Uiteindelijk moet dit leiden tot het vullen van de zaal met supporters tijdens competities en het vergroten van de deelname aan deze tak van sport. Minister Dogojo zei dat er gezamenlijke doelen nagestreefd worden en op basis daarvan kijkt zij reikhalzend uit naar de verdere uitwerking en vastlegging van de voornemens van de bond. Zij heeft ook aangegeven dat er gebruik gemaakt kan worden van IconicTelevision van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken om de kennis te verspreiden over de volleybalsport.
Er zijn ongeveer 10 verenigingen aangesloten bij de Suvobo en momenteel zijn nationale dames en heren selecties zich aan het voorbereiden op de WK-kwalificatiewedstrijden. In dit kader werd vanmorgen vanuit het ministerie een interlandtoernooi als meetmoment voor de selecties gelanceerd. Aan dit toernooi nemen Suriname, Trinidad & Tobago, Frans-Guyana en Curaçao deel.