Abop belooft geen goederen maar ontwikkeling

De delegatie van Abop, die zondag naar het dorp Guyaba is afgereisd in het district Sipaliwini, heeft daar een aanvang gemaakt met hun verkiezingscampagne. De delegatie, die bestond uit partijvoorzitter Ronnie Brunswijk, Edward Belfort, Dinotha Vorswijk en Marinus Bee, heeft de bewoners het belang van bewust stemmen uitgelegd. De partijleden die allen zitting hebben in het parlement, hielden de mensen voor om bewuster hun stem uit te brengen en zich niet te laten leiden door beloftes en giften. Brunswijk legde de massa, die uit ruim 500 man bestond, uit dat ze hun stem niet gemakkelijk prijs moeten geven.

Hij zei dat men zich vooral in het binnenland bewust moet worden van het  belang van hun stem. Brunswijk legde de mensen uit dat hun stem invloed heeft op de algemene ontwikkeling van het land, daarom moeten ze ervoor zorgen dat zij bij de verkiezingen de juiste keus maken.

Belfort die tijdens de massameeting duidelijk van zich liet horen, wees de mensen erop dat ze voor de gek zijn gehouden. Hij haalde daarvoor zaken aan die zich momenteel voordoen in de meeste dorpen in het binnenland zoals de kapiteins en de basja’s die ongeveer een jaar niet zijn uitbetaald, de hoge prijs die zij voor rijst en brandstof dienen te betalen. Daarnaast wees hij ook erop hoe de regering geknoeid heeft met het onderwijs en de volksgezondheid. Belfort benadrukte dat de president niet in staat is het land op de juiste manier te regeren, vandaar dat hij vindt dat de president het mandaat aan het volk terug moet geven. “Tra fas no de, Bouta mus gwe”, benadrukte de Abop’er meerdere malen. De partijvoorzitter zei dat de tijd van geweld al voorbij is, de Abop zal strijd voeren middels een democratisch proces. De partij is ervan overtuigd dat zij meer ontwikkeling teweeg kan brengen indien zij meer macht krijgt bij de eerstvolgende verkiezing. Brunswijk gaat er vanuit dat de partij meer stemmen binnen zal halen bij de volgende verkiezing. Bij de verkiezingen van 2005 behaalde Abop maar één zetel, in 2010 behaalde de partij drie zetels en in 2015 groeide het aantal naar vijf zetels.

Bee hoopt daadwerkelijk dat de mensen in het binnenland na de gehouden massameeting het belang van bewust stemmen inzien. Hij haalde aan dat de verkiezingscampagne daarom twee jaar na de verkiezing van start is gegaan. “De mensen moeten stembewust zijn, ongeacht of de verkiezing eerder komt of niet”, zegt Bee. Hij liet ook weten dat Abop diverse zaken heeft kunnen realiseren in de periode dat zij samengewerkt heeft met de NDP, maar hij is van mening, dat Abop nu zelfstandig kan werken, omdat de partij aan het groeien is.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles