‘Verklaring NII, slechts een afleidingsmanoeuvre’

Volgens Arnold Kruisland, oud-diplomaat, is de verklaring van het Nationaal Informatie Instituut (NII) slechts een afleidingsmanoeuvre. De regering heeft vandaag in een verklaring haar afkeuring geuit over “individuen die zich wenden tot regionale en internationale organisaties om enge belangen te dienen die tegenstrijdig zijn aan het algemeen belang”. Volgens de verklaring wordt bewust valse informatie verspreid, welke op subjectieve gronden gebaseerd en verre bezijdens de waarheid is.

Kruisland is van mening, dat indien de regering kan aantonen dat burgers de situatie van het land valselijk bespreken met regionale en internationale organisaties, zij de procureur-generaal moet inzetten voor strafvervolging van deze personen, want dan is het laster.

Kruisland zegt verder dat de grondwet geen beperking heeft opgelegd op vrije meningsuiting als het gaat om zaken aangaande Suriname. Een ieder is dus volgens hem vrij zijn mening en misnoegen, zowel nationaal als internationaal te uiten. Kruisland stelt dat de regering geen probleem hiermee zou moeten hebben, tenzij ze iets te verbergen heeft.

“De regering weet dat zij fout bezig is en dat zij niet in staat is om economische groei te brengen. Zij neemt allerlei leningen om leningen te betalen en niet om te investeren in sectoren die deviezen zouden genereren voor het land”, zegt Kruisland. Volgens hem maakt de regering zich alleen zorgen, omdat het buitenland zo een goed beeld zal krijgen over het beleid dat zij voert.

“Het is de plicht van elke verstandige Surinaamse burger om het slechte beleid zowel nationaal als internationaal kenbaar te maken, zodat er een eventuele verandering kan komen in de situatie”, zegt Kruisland. Aangezien de regering niet specifiek kan aangeven wie deze personen zijn die zich schuldig maken aan het verspreiden van valse informatie, meent Kruisland dat de regering slechts bezwaar heeft, omdat het niet in lijn is met het beleid dat zij voert.

-door Priscilla Kia-

 

More
articles