Sportinstituut Poeketie naar Rotterdam Cup

Karateka’s van het Sportinstituut Poeketie zullen ook dit jaar meedoen aan de Rotterdam Cup. Dit karate-evenement wordt voor de tiende keer gehouden. (Foto: Stg. Poeketie)

Karateka’s van het Sportinstituut Poeketie zullen ook dit jaar meedoen aan de Rotter-dam Cup.
Dit karate-evenement wordt op zondag 28 mei aanstaande voor de tiende keer gehou-den in Roterdam, Nederland. Het is een open karatetoernooi, waaraan verschillende landen participeren.
Naast Nederland en Suriname hebben ook de volgende landen zich al ingeschreven voor deelname: België, Luxemburg, Honga-rije, Duitsland, Marokko, Engeland, Iran en Turkije. Het gaat om in totaal 546 vechters die zijn opgegeven.
Sportinstituut Poeketie gaat meedoen met de volgende vechters: Nathan Nizrudin (10 jaar), Oedimar Poeketie (11 jaar), Dankoi Georgeteni (13 jaar) en Gatonie Thony (22 jaar).
Chomar Mateda behoorde ook tot de geselecteerden, maar reist niet meer mee vanwege een tekort aan financiële middelen voor visum en ticket.
Verder waren ook Thierry Deel en Amadeo Main geselecteerd, maar deze vechters gaan samen met andere karateka’s ons land vertegenwoordigen op de XXXI
Adults Pan American Karate Championship 2017 op Curaçao.
Naushad Nizrudin en Krensa Biaka zullen als coaches/begeleiders meereizen met de groep. De andere coaches zijn: Eugene Wee-wee en Berto Poeketie. Poeketie moest eerder vertrekken in verband met de Baku games. Eugene Weewee woont in Neder-land.
In Amsterdam zal de groep worden opge-vangen door Christiaan van der Hoeven en Tinde van Andel. Van Andel is bestuurlid van Stg. Sportinstituut Poeketie.
De selectie, die vandaag is vertrokken, keert zondag 4 juni terug.