Delen van Paramaribo getroffen door rukwinden

Diverse gebieden in Paramaribo zijn gisteren getroffen door hevige rukwinden, met als gevolg  dat er zelfs daken van gebouwen zijn weggerukt. Beelden op sociale media laten zien wat voor schade de rukwinden hebben veroorzaakt.

Behalve de schade aan woningen, is er ook schade aangericht aan het elektriciteitsnet van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). In diverse buurten zijn stroommasten omgevallen, waardoor de electriciteitsvoorziening in de getroffen gebieden onderbroken werd. Daarnaast zijn er in bepaalde gebieden ook bomen ontworteld door de rukwinden en is er ook schade aangericht aan voertuigen. Het hoofd van de Meteorologische Dienst in Suriname, Sukarni Sallons-Mitro, zegt aan de krant dat er voor vandaag geen zware regenbuien verwacht worden.

“Er zal vandaag wel neerslag zijn, maar in mindere mate”, geeft Sallons-Mitro aan. Ze benadrukt wel dat er in de komende dagen zowel lichte als zware regenbuien verwacht kunnen worden. Verder zegt ze dat mei en juni de natte maanden van de grote regentijd zijn, die duurt van begin april tot midden augustus. Sallons-Mitro wijst erop dat in de maanden mei en juni er zware regenbuien verwacht kunnen worden, die gepaard gaan met zware windstoten. Een voorbeeld hiervan zijn de rukwinden die zich gisteren hebben voorgedaan in Paramaribo.

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is bezig de situatie te inventariseren en hulp te bieden waar dat nodig is. Gebieden zoals Kwatta, Gonda- en Langatabikistraat, zijn gisteren geteisterd door de ruikwinden van gisteren. NCCR meldt dat Kwatta het meest getroffen is. In Nickerie zijn er geen rukwinden geweest, maar het district is wel geteisterd door zware regenbuien.

door Richelle Mac-Nack

 

 

More
articles