Kruisland: ‘Wij hebben een intelligent volk’

Arnold Kruisland, oud-diplomaat tevens NPS’er, zegt aan dat het Surinaamse volk een intelligent volk is. Dit zegt hij naar aanleiding van de misleidende berichten die door de overheid worden gelanceerd.

Hij merkt op dat het volk van nu veel beter geschoold is en dat in het bijzonder de jongeren zich niet meer zullen laten pakken door de NDP om op ze te stemmen. Volgens hem is de misleiding van het volk maar van korte duur, want het volk merkt nu al dat er leugens worden verteld. Kruisland verklaart dat deze regering vanaf haar aantreden in 2010, haar beleid gebaseert  op leugens.

Hij herinnert zich dat het dezelfde president, Desiré Bouterse, is geweest die een sociaal contract met het volk had getekend, waarvan vandaag de dag niets van terecht is gekomen. Het contract was volgens Kruisland alleen bedoeld om zoveel als mogelijk stemmen te winnen. Hij is van mening dat de berichtgeving dat er ineens een economische groei zal komen in Suriname, bedoeld is om de acties van vandaag van de oppositie te betitelen als zijnde zinloos, want onze economie groeit.

Gisteren heeft het IMF een persconferentie gehouden in Brazilië, waarbij enkele media vermeld hebben dat er gezegd zou zijn dat Suriname aan het herstellen is. Echter is er met geen woord over Suriname gerept door het IMF en zijn er projecties van het IMF gebruikt over Suriname die geplaatst zijn op hun site. Kruisland benadrukt dat het misleiden van mensen de cultuur van de NDP is. Hij zegt dat de NDP zoveel kansen gehad heeft om te regeren met en zonder grondwet, maar dat wij steeds achteruit zijn gegaan.

De NPS’er geeft aan dat ex-president Ronald Venetiaan genoeg geld in kas had achtergelaten en dat de koers stabiel was. “Kijk wat zij vandaag de dag gemaakt hebben van ons land’, aldus Kruisland. Hij kan zich dan ook niet voorstellen dat de president trots is dat de koers met SRD 0.10 is gedaald, terwijl hij de oorzaak is van de torenhoge koers.

Deze regering zal volgens Kruisland nooit in staat zijn om ons land uit de crisis te halen, omdat zij niet over voldoende kwaliteiten beschikken. Hij benadrukt dat deze regering zich concentreert op projecten om onder tafel commissie te kunnen ontvangen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles