‘Abop twijfelt niet aan aanwezigheid achterban’

Morgen, 20 mei, is de dag van de grote protestmanifestatie van de oppositionele partijen ABOP, NPS, PL en VHP in Grun Dyari. Deze partijen zullen dan samen met hun achterban, ondersteund door diverse maatschappelijke groepen en de Surinaamse bevolking, massaal protesteren tegen het wanbeleid van deze regering en een onmiddellijke beleidsombuiging eisen. Edward Belfort, Abop-parlementariër, zegt dat de Abop sterk vertegenwoordigd zal zijn en dat hij niet twijfelt aan de aanwezigheid van de achterban.

Enkele weken terug was de Abop in het binnenland om de mensen in dit gebeid te mobiliseren voor de volksmanifestatie van morgen. Belfort vertelt dat een deel van de binnenlandbewoners al in de stad is. Hij geeft aan dat de reis over de rivier en de weg een tijdje duurt, maar dat de mensen er zijn, omdat ook zij de ellende voelen. “De binnenlandbewoners zitten in het donker, de medische zorg is weggenomen en scholen kunnen niet optimaal draaien. Ze zijn deze situatie moe en komen daarom ook ondersteunen. De president begint altijd met beloftes die uiteindelijk allemaal eindigen in chaos”, zegt Belfort.

“Zodra Bouterse aantreedt, is er ellende. Het begon al in 1980, daarna weer in 2010. Het land wordt telkens vernietigd”, zegt Belfort. Hij geeft aan dat hij hiermee ook het einde van de NDP nabij ziet komen, omdat het volk volgens hem de situatie al beu is. “Wij zullen het werk voortzetten. Wij gaan daarom op 25 mei naar het dorp Guyaba, omdat het volk, vooral de binnenlandbewoners, zich ervan bewust moet worden dat zij misbruikt worden door de president”, aldus Belfort.

Hij zegt aan dat zij de gewenste locatie niet hebben gekregen, maar desondanks is de oppositie klaar voor de strijd, waaraan zij zonder aarzelen zullen deelnemen. “Er is geen beleid, daarom kan de regering ook niets ombuigen. Bouterse moet gewoon het mandaat teruggeven”, aldus Belfort.

door Priscilla Kia

 

More
articles