‘Volk crepeert verder door verhoogde bustarieven’

Vanaf gisteren zijn de bustarieven met minimaal SRD 0.35 aangepast. Op sociale media hebben heel veel mensen hun misnoegen geuit over de verhoging. Ook studentenbesturen vragen de regering om de verhoogde bustarieven te herzien. Robby Naarendorp, vakbondsman, geeft aan dat de verhoging van de bustarieven voor verder crepering van het volk zorgt. Hij zegt dat in het bijzonder de werkers die geen verhoging hebben ontvangen, de dupe van de verhoging zullen worden. Naarendorp vertelt dat de minimale verhoging van SRD 0.35 niet veel lijkt, maar in de praktijk wel degelijk gevoeld wordt. Zo zijn er mensen die dagelijks vier 4 bussen moeten pakken om van hun huis naar het werk te gaan en terug. Maandelijks zal dit volgens Naarendorp voor een extra financiële druk zorgen. Er zijn natuurlijk ook mensen die zich niet druk maken om een verhoging van SRD 0.35. Naarendorp zegt dat mensen die dit zeggen, hoogstwaarschijnlijk wel in aanmerking zijn gekomen voor een salarisverhoging. “Maar niet heel Suriname heeft een verhoging gehad”, aldus Naarendorp, die zegt dat zij die over een voertuig of bromfiets beschikken, het bij de pomp voelen en de overige mensen bij de bustarieven. Naarendorp erkent dat de bushouders recht hebben op een verhoging, maar dat het niet zo kan zijn dat tarieven worden verhoogd, terwijl een groot deel van de werknemers geen verhoging heeft ontvangen. Over de protestacties van de vakbeweging zegt Naarendorp dat er vooralsnog nog geen datum is wanneer de acties worden voorgezet. Hij geeft aan dat er voor gekozen is om eerst te kijken naar de actie van aanstaande zaterdag die door de oppositie georganiseerd is. Overigens roept hij een ieder op om deel te nemen aan de acties.

door Johannes Damodar Patak