Voorwaarts en PVV spelen kraker in onderste regionen

 

Twee spelers leveren een duel tijdens het treffen tussen PVV en Robinhood afgelopen weekend. PVV en Voorwaarts openen vanavond de 19e speelronde in de SVB Telesur Topklasse. (Foto: Regillio Derby)

 

De ploegen van Voorwaarts en PVV staan vanavond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion tegenover elkaar. Het wordt een strijd tussen twee ploegen in de onderste regionen, respectievelijk de nummer 8 en de nummer 9. Beide ploegen hebben 19 punten uit 18 wedstrijden. Voorwaarts won er zes, speelde één gelijk en verloor elf keer. PVV won vijf keer, speelde viermaal gelijk en verloor negen wedstrijden.

In het afgelopen weekend verloor PVV de 18e speelronde met 1-4 van Robinhood, terwijl Voorwaarts met 1-5 onderuit ging tegen Leo Victor. Dit betekent dus dat beide ploegen zich vanavond zullen proberen te herstellen van hun meest recente nederlaag, wat de ontmoeting spannend kan maken.

De 19e speelronde wordt na vanavond vrijdag voortgezet met het treffen tussen koploper Leo Victor en Transvaal en wel om 20:00 uur, eveneens in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. Zaterdag staan er twee wedstrijden op het programma, beide om 16:30 uur, te weten: Nishan’42-WBC (Meerzorg) en Botopasie-Jong Rambaan (NGVB). Zondag 21 mei: 16:30 uur Inter Moengo Tapu-SNL (Ronnie Brunswijk Stadion) en 18:00 uur Robinhood-SV Notch (Dr.Ir.Franklin Essed Stadion).

 

De volledige uitslagen van de 18e speelronde zijn als volgt:

 

PVV-Robinhood 1-4 (1-1). PVV: Virgill Najoe. Robinhood: Cerezo Haabo, Roxey Fer, Claidel Kohinor en Rai Pinas.

Inter MT-Botopasi 0-0.

Voorwaarts-Leo Victor 1-5 (0-3).

SNL-Nishan’42 1-1 (1-0). SNL: Renzo Akrosie. Nishan’42: Ruben Garcia.

SV Notch-WBC 0-4.

Transvaal-Jong Rambaan 6-2 (2-0). Transvaa: Roy Scholsberg, Jerry Boldewijn, Vitorino Pinas, Carlos Da Silva, Ivenzo Comvalius en Shaferio Bergtop. Jong Rambaan: Jean Pinas en Germaine van Dijk.

Stand:

1.Leo Victor 40 pnt.

2.WBC 38 pnt.

3.Inter MT 37 pnt.

4.Robinhood 33 pnt.

5.Nishan’42 28 pnt.

6.Transvaal 23 pnt.

7.Jong Rambaan 19 pnt.

8.Voorwaarts 19 pnt.

9.PVV 19 pnt.

10.SV Notch 18 pnt.

11.Botopasi 15 pnt.

12.SNL 11 pnt.

 

De topscorers tot nu toe zijn: Ivanildo Rozenblad (Robinhood) 11, Shorano Mawie (Voorwaarts), Wensley Christoph (SV Notch) en Ruben Garcia (Nishan’42) elk 9, Jimmy Patrick (PVV), Romeo Kastiel (Inter MT), Gilberto Cronie (Leo Victor) en Conswelo Gregor (Leo Victor) elk 8 en Miquel Slagveer (WBC) 7 doelpunten.