Sluiting Blokker filialen Nederland geen effect op Blokker Suriname

De winkelketen Blokker zal het komend jaar honderd filialen sluiten.

Bij elkaar verdwijnen ongeveer 1.900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. Dit meldde het moederbedrijf gisteren in een persbericht aan de media. Gregory Renfurm, directeur Blokker Suriname, zegt dat het sluiten van de Blokker filialen in Nederland geen effect zal hebben op Blokker Suriname.

Renfurm geeft aan dat alleen zusterondernemingen die minder winstgevend zijn, afgestoten worden en dat Blokker Suriname nog altijd behoort tot het moederbedrijf Blokker Holding.

Hij zegt dat als gevolg van de economische situatie in Suriname de omzet van het bedrijf is afgenomen, maar dat het bedrijf doordat zij kwaliteitsproducten biedt, haar vaste klanten heeft weten te behouden. Renfurm vertelt dat door het introduceren van nieuwe ideeën en het verlenen van een goede service, zij stand hebben kunnen houden tegen concurrentie. De winkels die in Nederland gesloten worden, zijn filialen die structureel verlieslatend zijn en op onrendabele locaties staan. Renfurm vindt de sluiting van de Blokker filialen in Nederland jammer, maar hoopt met het afstoten van deze bedrijven op betere concurrerende prijzen op de markt. “Blokker Holding zal niet langer het verlies van deze ondernemingen moeten financieren, waardoor wij betere prijzen kunnen bieden op de markt”, aldus Renfurm.

Door zich volledig te richten op slechts één winkelformule, denkt het bedrijf beter en sneller te kunnen inspelen op de veranderende wensen van consumenten. Dat is nodig om in een zeer concurrerende markt het hoofd boven water te houden.

door Priscilla Kia