AOV nog niet gestort

De Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) is tot nog toe niet uitbetaald. Normaal wordt deze rond de vijftiende van de maand uitbetaald. Echter hebben zestigplussers tot hun verbazing nog niets vernomen over de betaling van AOV. Ook de verschillende banken hebben bevestigd dat er nog niet gestort is. Wat de reden hiervoor is, is vooralsnog onduidelijk. De desbetreffende instanties wisten ons geen nadere informatie te geven over de storting van de AOV-gelden. VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien, geeft aan dat de regering juist ervoor moet zorgen dat de gelden op tijd worden gestort, gezien de precaire situatie waarin wij ons thans bevinden. Hij zegt dat hij tijdens DNA-vergadering duidelijkheid hierover zal vragen aan de regering en wanneer zij van plan is de gelden te storten. Gajadien vindt het belangrijk dat de regering, of ze nu wel of niet monetair financiert, voldoet aan haar verplichtingen. Het beëindigen van de overeenkomst tussen de regering en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakt de kans volgens Gajadien groter dat er monetair gefinancierd zal worden. Hij verklaart dat er banken zijn die een tekort hebben aan SRD’s en dat het mogelijk daaraan kan liggen dat de AVO-gelden niet zijn gestort.

door Johannes Damodar Patak