‘Regering probeert volk te beperken bij uiten van misnoegen’

De gezamenlijke oppositiepartijen hebben besloten de volksprotestmanifestatie, die gepland staat voor 20 mei, na twee locatie weigeringen te hebben gehad, te houden in het partijcentrum van de NPS, Grun Djari. De partijvoorzitter van NPS, Gregory Rusland, zegt dat de regering het grote deel van de bevolking dat haar misnoegen wil uiten over het huidige regeerbeleid, wil beperken. Echter is hij van mening dat mensen die daartoe over willen gaan, de vrijheid daarvoor dienen te krijgen.

De weigering voor de vergunning van de protestmanifestatie op het Kerkplein is volgens Rusland, niet goed aangekomen bij de organisatoren. Om niet meer van het kastje naar de muur gestuurd te worden, hebben zij daarom besloten de protestmanifestatie in Grun Djari te houden, om zo ook in het centrum te blijven. De NPS-voorzitter zegt dat de autoriteiten voor elke locatie wel een reden kunnen vinden, om het volk dat haar zegje wenst te doen over de huidige stand van zaken in het land, te beknotten. Zo werd een vergunning voor het Onafhankelijkheidsplein geweigerd, omdat het schadelijk kan zijn voor de grasmat als die belopen wordt door een grote groep mensen.

Echter wijst Rusland erop dat een week daarvoor andere organisaties wel de mogelijkheid hebben gehad hun activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein te ontplooien.

“Daarna hebben ze ook een reden gevonden om de volksprotestmanifestatie niet op het Kerkplein te laten plaatsvinden”, benadrukt de NPS-voorzitter.

Door de handelswijze van de regering, waren de gezamenlijke oppositiepartijen genoodzaakt om uit te kijken naar een andere locatie. Rusland zegt dat Grun Djari plaats biedt aan duizenden mensen. De partijvoorzitter wijst erop dat in het verleden de autoriteiten altijd ervan op de hoogte gesteld werden wanneer er activiteiten in het partijcentrum werden gehouden. Rusland zegt dat deze keer dezelfde procedures gevolgd zullen worden, zodat ze dezelfde begeleiding krijgen als bij de vorige grote activiteiten.

Ondanks de belemmeringen, zegt Rusland dat het volk niet stil moet zitten. “We moeten ons doel nastreven”, zegt de NPS-topman. Doelstelling is dat de gezamenlijke oppositiepartijen hun misnoegen over het beleid kenbaar maken aan de bevolking. Tevens eisen zij een ombuiging van het beleid dat land en volk gebracht heeft in een moeilijke economische situatie.

-door Richelle Mac-Nack-