Burgers teleurgesteld in handeling VCB

Onlangs zijn ambtenaren die een krediet hebben lopen bij de Volkscredietbank (VCB), midden in de maand geconfronteerd met de inhouding van de vergoeding van SRD 375 die de ambtenaren toegekend is door de overheid.
Er is een extra vergoeding van SRD 375 gegeven aan de ambtenaren vanaf eind april, die elke maand, behalve in juli, zou worden uitbetaald tot december. Het bedrag over de maand april was, zoals beloofd midden mei overgemaakt op de rekening van de ambtenaren, waarna de VCB de tegemoetkoming gelijk heeft ingehouden bij de mensen die een lening hebben lopen.
Enkele burgers geven aan dat de bank onjuist heeft gehandeld, omdat de kredietovereenkomst aangeeft dat inhoudingen pas tegen het eind van de maand moeten geschieden. “Bovendien is de vergoeding bedoeld om de koopkracht te versterken en op Moederdag had ik helemaal niets”, zegt een teleurgestelde vrouw.
Volgens deze burgers hebben de financiële instellingen, met name de VCB, geen vertrouwen meer in het beleid van de regering vandaar dat zij het zekere voor het onzekere nemen.