OLIEMONI FU PAY LANTIMAN

Het drastisch opschroeven van de prijzen voor benzine en diesel nu enkele weken geleden, was gewoon kwade opzet en had niets te maken met internationale prijzen voor aardolie per vat. De drastische opdrijving paste ook niet in het wensenpakket van het IMF, want zoals Hoefdraad de afgelopen week in het parlement zei, heeft Suriname voorlopig geen verdere samenwerking met het IMF nodig. De drastische zware verhoging van de brandstofprijzen was dan ook slechts bedoeld om het overheidsbudget snel aan te vullen, omdat men zeer onvoldoende bij kas was om verhoogde herwaarderingen uit te kunnen keren. Dus moest de benzineprijs en dieselprijs met meer dan vijftig cent per liter de lucht in. Dan hadden we ook nog Welzijn die met een 1 procent verhaal kwam aandansen en later een onoverzichtelijke prijsberekening zonder cijfers aan de pers voorhield. Men blijft het volk met de brandstoftarieven belazeren c.q. oplichten.

Telting zei kort voor zijn dood, dat de regering Bouterse voor de uitvoering van de Fiso 2 regeling, maar één mogelijkheid had en dat waren verhogingen bij de pomp en op de invoerrechten en accijnzen. Hij had helemaal gelijk, want het paarse ploegje was nauwelijks binnen of de government take kwam eraan en ook op bepaalde tarieven bij de douane gingen de heffingen fors omhoog. En het volk mag naar onze mening nog behoorlijk wat onaangename verhogingen in de fiscale sfeer verwachten. De benzineprijzen zullen echt niet zo blijven en de dieselprijs heeft naar onze mening een sluipdaling ondergaan. Die zal binnenkort met de presentatie van een flutexcuus weer snel hoger uitvallen dan voor de recentelijk doorgevoerde daling. Deze regering zal haar plukbeleid ten opzichte van dit volk niet verlaten, omdat ze gewoon geen keus heeft en niet weet hoe ze de op export gerichte productie moet aanzwengelen en als er geen vertrouwen meer is in het bestuur, dan zal er niets veranderen. Vooral Hoefdraad moet ons niet langer blij trachten te maken met een dode mus.