Zwembond vraagt minister Dogojo aandacht voor ontwikkeling zwemsport

Minister Joan Dogojo (m) van Sport- en Jeugdzaken poseert met de bestuursleden van de Surinaamse Zwembond. Het bestuur bracht onlangs een kennismakingsbezoek aan de bewindsvrouwe. (Foto: S&J)

 

Het dagelijks bestuur van de Surinaamse Zwem Bond (SZB), onder leiding van Michael Klein, heeft tijdens een kennismakingsbezoek aan de minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken, de bewindsvrouwe aandacht gevraagd voor de ontwikkeling van de zwemsport in Suriname. Volgens Klein moet die ontwikkeling ook gebracht worden naar de districten omdat de focus veelal in Paramaribo ligt. Om deze ontwikkeling op gang te brengen zal er een basis opleiding worden opgezet waar zwemonderwijzers op de oude stijl onderricht zullen worden. Minister Dogojo heeft gevraagd om bij de persoonlijke en geestelijke ontwikkeling van de sporters rekening te houden met hun schoolprestaties. De bond verzekerde de minister dat er vanuit de verenigingen duidelijke afspraken zijn daarover. Samen met de ouders worden er ook maatregelen getroffen wanneer sporters slecht hebben gepresteerd. Met Jael Touw Ngie Tjauw en Renzo Tjon A Joe als topzwemmers wordt uitgekeken naar de Carifta games en de Wereldkampioenschappen waar Suriname kans maakt op het verbeteren van records. Anthony Nesty heeft ook de toezegging gedaan om zijn bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de zwemsport.