Stakende leerkrachten wachten reactie regering af

De leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), wachten de reactie van de regering af op een brief die gisteren is verstuurd. Dit hebben zij vandaag besloten tijdens een algemene vergadering in Mata Gauri. Er werden drie voorstellen gedaan, namelijk het onderwijs hervatten tot 10:00u, terug naar school gaan en wachten tot eind van de maand totdat het bedrag van de herwaardering gestort is, of in actie blijven totdat er een reactie komt van de regering op de brief. De leerkrachten hebben besloten om in actie te blijven. Middels de brief is er een gesprek aangevraagd met de regering. Tot op het moment van de persconferentie die de BvL/ALS na de ledenvergadering heeft gehouden, was er nog geen reactie van de regering.

BvL/ALS-voorzitter Wilgo Valies zei dat de leden zich niet erkend voelen door de regering doordat die met de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (Fols) onderhandelt. Fols en de regering zijn overeengekomen om de herwaardering eind mei uit te betalen.

Dit besluit geldt ook voor de leden van de BvL/ALS. Valies is van mening dat de regering met een organisatie onderhandelt, wiens leden overstappen naar de ALS. Hij zegt dat de Fols alle medewerking krijgt van de regering, zonder dat de Fols zich heeft ingezet voor de belangen van de leerkrachten. Valies eist respect vanuit de zijde van de regering. Hij deelt mee dat de leerkrachten in actie blijven en is bereid om tot het uiterste te gaan.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles