Leo Vitcor koploper na inhaalslag

Een spelmoment tijdens het treffen tussen Leo Victor en Botopasie gistermiddag in het NGVB-stadion. Leo Victor won met 3-2 na een 1-2 achterstand en is weer koploper. (Foto: Regillio Derby)

 

 

Leo Victor heeft zondag de koppositie in SVB/Telesur Topklasse weer opgeeist. De ploeg neemt deze plek over van Inter Moengo Tapu dat vrijdag verrassend met 0-1 onderuit ging tegen Robinhood. Leo Victor profiteerde zondag van deze misstap van de regerende landskampioen door Botopasie in diens eigen huis, het NGVB-stadion, met 3-2 te verslaan. De zege van de Leeuwen kwam niet cadeau. Botopasie leidde bij de rust met 2-1, waarna Leo Victor in de tweede speelperiode een inhaalslag maakte. 

 
Botopasie was zelf verantwoordelijk voor de nederlaag. De ploeg miste heel wat kansen en gaf daarenboven zelfs twee keer een voorsprong uit handen.

Na zondag leidt Leo Victor met nog vijf speelronden voor de boeg met 37 punten, gevolgd door Inter Moengo Tapu met 36 punten. WBC volgt als derde met 35 punten, terwijl Robinhood met 30 punten vierde is.
De eerstvolgende wedstrijd van Leo Victor is tegen Voorwaarts. WBC en Inter Moengo Tapu speelden dan tegen respectievelijk SV Notch en Botopasie.
Een koelbloedig aftastend Transvaal was zaterdag in het Voorwaarts stadion veels te sterk voor het thuisspelende Voorwaarts. De geel-zwarte voetbalformatie van trainer Kenneth Jaliens en assistent Werner Blackson, zag de missers van de voorhoede en de verdediging pijnlijk afgestraft door de tegenstander. Reeds vroeg in de eerste speelhelft plaatste Ivenzo Comvalius, die zich als een ware goalgetter ontpopt bij Transvaal, de groen-witte voetbalformatie op voorsprong op een

moeilijk bespeelbare grasmat. Hoewel Voorwaarts zich terug probeerde te spelen in de wedstrijd, gelukte het niet voor de pauze een doelpunt te scoren. Ook niet toen Transvaal-coach Raymond Mannen ervoor koos doelpuntenmaker Comvalius voor rust te wisselen voor de Braziliaan Da Silva. Transvaal bleef het spel koelbloedig houden, terwijl bij Voorwaarts vooral het middenveld zich met individueel spel stukliep op de Transvaal-defensie, waar spelers elkaar goed rugdekking

boden. Vooral het spel van de laatste verdediger bij Transvaal viel op, terwijl op het middenveld aanvoerder Sorencio Juliaans de teugels strak in handen hield. In de 71ste minuut zou Voorwaarts zichzelf diep in de vingers snijden toen een speler van het team geblesseerd raakte en op het veld bleef liggen. “Poti a bal out, poti a bal out”, werd er vanuit het publiek geroepen, maar het spel werd gewoon voortgezet en dit de ploeg fataal. Aanvaller Debolha Akoela van Transvaal veroverde de bal iets over het middenveld, versnelde en gaf in een twee tegen twee situatie een voorzet op zijn aanvoerder Juliaans, die het duel met de doelman won en het leder inkogelde: 2-0. Dit was tevens de eindstand en de tweede opeenvolgende zege voor Transvaal. , dat zachtjes aan dichterbij komt van de kopgroep bestaande uit landskampioen Inter Moengo Tapu, Leo Victor, Robinhood, WBC en Nishan’42. Robinhood verrastte Inter Moengo Tapu vrijdagavond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion met 1-0, dankzij een goal van Gleofilo Hasselbaink, terwijl titelconcurrent WBC woensdag geen fout maakte en SNL met 2-1 versloeg. PVV snoepte zaterdag dag een punt af (1-1) van Nishan’42. De grote verrassing zaterdag was de 2-1 zege van Jong Rambaan op SV Notch. (DRP)