Jerry Sadiek wint van Rabin Jaggoe

 Jerry Sadiek (l) in actie tegen Rabin Jaggoe. Sadiek won de partij. (Foto: Combinatie’80)

 

Jerry Sadiek won donderdag in de tweede ronde van de interne damcompetitie van Combinatie’80 van Rabin Jaggoe. Sadiek, die voor de eerste keer in actie kwam, hanteerde een sterke hekstelling en eiste na iets minder dan anderhalf uur de winst op.

Sanjay Beharie behaalde ook een mooie overwinning in de partij tegen Soeredj Toelsie.

Voorzitter Reza Sadiek nam het op tegen Armand Kasdiran. Het werd een spannende partij waarbij Reza zich losrukte na een opsluiting. Kasdiran, die positioneel beter stond, moest eraan geloven. Sadiek zette alle zeilen bij en forceerde zelfs de winst. In het eindspel kon Kasdiran nog remise halen, helaas maakte hij brokken. De laatste partij was de absolute topper tussen Pradeep Hardajal en Hendrik Kerto.

Hardajal speelde tot het middenspel een sterke partij waarbij hij een schijfwinst forceerde na een “Ghestem-doorstoot”. Daarna kon hij middels secuur spel rustig de winst naar zich toetrekken. Echter gebeurde dat niet, hij knoeide en Kerto ging uiteindelijk zelf met de 2 punten naar huis. Damdokter John Sadiek was ook aanwezig en betrokken bij de dam-analysesna de gespeelde partijen.

De volgende speelavond is op donderdag 18 mei aanstaande om 20.00 uur.