Achtste nederlaag voor Avanti meisjesjeugd

Mirelva Marica van De Arend leidt een aanval van haar ploeg in de partij tegen Yellow Birds. Ze wordt verdedigd door Onna Fang van de tegenpartij. Yellow Birds won met 58-41 na een 25-16 ruststand. De ploeg dankte de zege aan een sterke tweede quarter, waarin er 17 punten werden gescoord tegen 9 voor De Arend.  (Foto: Regillio Derby)

Het is het meisjes jeugdteam van Avanti nog steeds niet gelukt een ommekeer te brengen in de tegenvallende resultaten in de jeugdcompetitie van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo). Vrijdag moest de ploeg de achtste opeenvolgende nederlaag incasseren. Tegen een agressief

aanvallend Condor ging Avanti met 0-3 onderuit. Na een 12-21 verlies in de eerste set, pakte Condor de tweede set met 21-10. Hoewel Avanti in derde set meer tegengas gaf en meer punten

scoorde, kwam de ploeg niet verder dan een 16-21 score, wat ook verlies betekende van de derde set en een straight sets overwinning voor Condor.

In de andere ontmoeting tussen Yellow Birds en Yelyco viel er een verrassende uitslag. Yellow Birds won met 2-1. Na een 21-14 en een 21-18 winst in de eerste en tweede set moesten de Birds de derde set met 19-21 laten aan Yelyco.

In de Suvobo eerste klasse was het mannenteam van Avanti fortuinlijker en klopte de Birds met 2-0. 21-10 en 21-11 eindigden de setstanden. Condor pakte in dezelfde klasse de punten bij Lelydorp met een 21-12/21-19 eindscore. (DRP)