Nickerie in teken Ozon Nicopa Rally

Een equipe gaat van de brug bij de start van een rally. De Surinaamse Auto Rally Klub (SARK) doet dit weekend Nickerie aan voor de Nicopa Rally. (Foto: SARKonline)

 

Op zaterdag 6 en 7 mei staat Nickerie weer in het teken van de Ozon Nicopa Rally. Het evenement, dat wordt georganiseerd door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK), brengt iedere keer weer tal van bezoekers op de been. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh is dan ook enthousiast. “Het is een hele grote gebeurtenis voor de mensen in Nickerie; de enige belevenis die zo groot is. Wat mij betreft mag het zelfs elk jaar worden georganiseerd,” aldus de burgervader.
Met wel meer dan 50 equipes hoopt de SARK er weer een geslaagd evenement van te maken. De rally, die gaat over routes door de districten Nickerie, Coronie, Saramacca en Paramaribo, start op zaterdag 6 mei om 12:00 uur. Zondag 7 mei bereiken de deelnemers de finish bij Weg Naar Zee.
In samenwerking met Lions Club Nickerie zorgt hoofdsponsor Ozon tijdens het evenement op 6 mei weer voor de nodige entertainment. Aanwezigen worden uitgenodigd de braderie te bezoeken en mee te spelen in de Ozon Game Center, waar Ozon verschillende prijsjes weggeeft. De avond wordt afgesloten met DJ Maestro en muziekformatie The Friends uit Nickerie. Via de facebookpagina van Ozon wordt alle informatie omtrent de activiteiten bekendgemaakt.
Tijdens de Nicopa Rally schenkt Ozon tevens extra aandacht aan verschillende tehuizen in Nickerie. “We vinden het belangrijk om naast het sponsoren van dit grote evenement ook terug te geven aan de gemeenschap van Nickerie. Zo bezorgen we de kinderen van twee kindertehuizen een gezellige dag met verschillende spelletjes, een hapje en een drankje. Daarnaast doneren we schoonmaakpakketten aan de bejaardentehuizen Huize Francis, Rust en Werk, stichting Zon en de kindertehuizen Gaitrie en Open Poort,” aldus Kathleen Healy, directeur N.V. CIC.