‘Men moet ingaan op de essentie van de acties’

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, wenst niet in te gaan op  persoonlijke uitlatingen die in zijn richting zijn gedaan door Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Berenstein vindt dat het tijd wordt dat men gaat kijken naar de essentie van de acties die nu in volle gang zijn in plaats van zoeken naar afleiders.

Het standpunt van de CLO is dat C-47 een politieke strijd voert voor V7. Hooghart gaf aan dat het nu meer dan duidelijk is wat er gebeurt. “Eerst was het een vakbondsactie en plotseling zien we politieke opponenten opduiken in dezelfde actie”, stelde Hooghart. De essentie van de acties is volgens Berenstein het slechte beleid en de crisis op alle gebieden in het land, met name de gezondheidszorg, de veiligheid en de economie met als gevolg een enorme inflatie. Volgens Berenstein is het belangrijker dat er gekeken wordt naar hoe de inflatie komt. “Mensen zijn schatrijk geworden ten koste van het volk. Deze zaken moeten niet met de mantel der liefde bedekt worden”, zegt de voorzitter. Berenstein geeft aan dat zowel de vakbonden als de politieke partijen problemen hebben, maar dat het uiteindelijk gaat om de slechte situatie in het land. De politieke partijen hebben aangegeven de acties te ondersteunen, omdat het om een nationale zaak gaat. “Ik vraag me af waarom dat niet mag”, zegt Berenstein. Hij geeft aan dat hij de acties ziet als een strijd die op twee niveaus wordt geleverd: het niveau van de vakbonden en het niveau van de politieke partijen.

“Als samenbundelen met de politieke partijen de verandering zal brengen, dan zullen we dat ook doen”, stelt Berenstein.

Volgens Hooghart doet Berenstein dingen in naam van Ravaksur zonder af te stemmen met de rest van de vakcentrales die zitting hebben in Ravaksur. “We gaan ons niet laten ophouden. We zijn veel stappen verder met de acties en we worden gehoord door vele arbeiders, al dan niet verbonden aan de Ravaksur. Dat is het belangrijkste”, voert Berenstein aan.

door Priscilla Kia

 

More
articles