Atletiekbond breidt trainerskorps uit

De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) heeft haar trainerskorps uitgebreid met elf gekwalifi-ceeerde trainers. Deze komen allen voort uit de IAAF Level 1 Trainerscursus. (Foto: SAB)

 

 

De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) heeft haat trainerskorps uitgebreid met elf gekwalificeeerde trainers. Deze komen allen voort uit de IAAF Level 1 Trainerscursus die de SAB heeft afgedraaid in haar streven om meer gekwalificeerde trainers. De trainerscursus werd georganiseerd door het Regionaal Ontwikkelings Centrum van de IAAF in Santa Fe, Argentinië en door tussenkomst van het Surinaams Olympisch Comitè (SOC) gefinancieerd door Olympic Solidarity.

Van 19 tot en met 30 april hebben vijftien kandidaten een intensief programma afgewerkt waarin bijna alle atletiekonderdelen in zowel theorie als praktijk aan de orde zijn gekomen, alsmede enkele sessies in algemene trainingsleer en periodiseren. De cursus werd verzorgd door de lecturers Oscar Gadea (Uruguay) en Raymond Gilson (Suriname). Op 30 april vond in de Olympic House de diploma-uitreiking plaats waarbij de cursisten onder andere werden toegesproken door SAB-voorzitter Dennis Mac Donald en de SOC-secretaris generaal Astra Singh.

De cursus werd afgesloten met een schriftelijk- en een praktijkexamen waarbij elke cursist een training moest verzorgen. Zij die deze examens succesvol hebben afgerond, hebben het IAAF Level I – Youth Coach diploma ontvangen. Elf van de vijftien cursisten haalden de eindstreep. Het diploma is de eerste van drie die te behalen zijn in het nieuwe IAAF Coaches Education and Certification System. Tevens bestond, door het behalen van een bepaald aantal punten boven de slagingsnorm, de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor het volgen van de Level II cursus na minimaal een jaar. Van de elf geslaagden scoorden vijf boven de norm en zullen zich te zijner tijd specialiseren in sprints en horden (twee kandidaten), dpringnummers (twee kandidaten) en werpnummers (één kandidaat).

De SAB zegt met trots en hoge verwachtingen deze nieuwe groep Level I coaches te verwelkomen. “Omdat atleten het recht hebben om getraind te worden door competente trainers”, aldus de SAB.

De geslaagden zijn:

Kandidaat Level II: Michail Limon, Marcel Oldenstam, Shantine Groenhart, Arsenio Moidin en Deon Boldewijn.

Level 1 trainer: Quincy Sempai (1ste Level I trainer uit het district Marowijne), Faith Nicholson (1ste Level I trainer uit het district Saramacca),

Milton Clark, Angelo Mercuur, Marvin Hardjopawiro en Wilson Balansi.

More
articles