Patricia Etnel: ‘Deze regering werkt als een kip zonder kop’

Foto: Regilio Derby

De benzineprijzen zijn in de afgelopen nacht en vanmorgen onaangekondigd verhoogd. Unleaded is van SRD 5,98 naar SRD 6,03 gegaan en super unleaded van SRD 6,12 naar SRD 6,16, terwijl diesel ongewijzigd is gebleven. NPS-volksvertegenwoordiger Patricia Etnel, is niet te spreken hierover, ze zegt dat de minister van Handel en Industrie heeft gelogen tegen de gemeenschap in het huis van het volk. Ze geeft aan dat de minister aanhaalde dat de benzineverhoging niet zou geschieden, echter besliste de regering anders.

Daarnaast zegt ze ook dat het volk de afgelopen weken op straat is gekomen om een halt toe te roepen aan de verdere verpaupering in het land, tevens eiste het volk het terugdraaien van de vorige benzineverhoging.

De regering is hier geheel voorbij aan gegaan, hetgeen volgens de parlementariër laat zien dat de regering er geen probleem mee heeft als het volk in nog grotere armoede leeft.

De vicepresident heeft drie tot vier weken geleden aangegeven, dat de effecten van de vorige benzineverhoging nog onderzocht moeten worden. “Deze regering werkt als een kip zonder kop”, benadrukt Etnel. Ze kan zich niet voorstellen dat de regering een verhoging doorvoert, zonder de effecten daarvan te kennen.

Voor Etnel is het overduidelijk wat de effecten zijn. Ze haalt aan dat de prijzen van brood reeds verhoogd zijn en langzamerhand worden alle prijzen van de eerste levensbehoeften verhoogd. Ook voegt ze eraan toe dat de verhoging van de bustarieven voor de deur staan. “Dan ziet de regering ook nog kans om te zeggen dat de subsidie van de bushouders tot het verleden zal gaan behoren”, zegt ze.

Vijf cent verhoging ziet Etnel absoluut niet als normaal. “Internationaal daalt de benzineprijs, alleen in Suriname werkt het averechts”, benadrukt ze. Etnel is van mening dat de regering Bouterse alleen maar armoede teweeg brengt. “Ze zal wachten totdat internationale organisaties hier foto’s gaan komen schieten, van kinderen die lijden aan hongersnood. Zo erg wordt het in Suriname”, aldus Etnel. Ze ziet Suriname richting Ethiopië gaan, als de situatie zo door blijft gaan, worden we volgens de parlementariër het armste land in de wereld.

Etnel kijkt uit naar de grote protestmanifestatie die zeker door de NPS ondersteund zal worden. Ze zegt dat de partijen wachten op de goedkeuring van de aanvraag voor het Onafhankelijkheidsplein. Echter meent ze dat het plein van het volk is en niet van de regering.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles