VHP klaar voor strijd 20 mei

Met een speciaal ingestelde commissie, die zorgdraagt voor de mobilisatie van de leden en een beoogde target van een volle bus (25-30 personen) per kern, geeft de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) aan klaar te zijn voor de grote protestmanifestatie van 20 mei. De VHP gaat vanaf vandaag massaal mobiliseren.

De VHP heeft gisteren de structuren van Paramaribo, Wanica, Para, Commewijne en alle raden en commissies van de VHP, geïnformeerd over de mobilisatieactiviteiten van de grote protestmanifestatie van 20 mei 2017. Chan Santokhi, voorzitter van de VHP, geeft aan dat de oppositionele partijen hebben besloten om wat politieke acties over te gaan. De reden hiervoor is dat de regering heeft besloten demonstranten politiek te intimideren door leiders hardhandig aan te pakken en het volk schrik aan te jagen.

“Door het weigeren van elk advies van de oppositie hoe de crisis te beheersen door de overheid, kan de partij slechts tot één conclusie komen, en dat is dat de regering onwillig is. Het wordt tijd dat de regering weet dat het genoeg is. De strijd zal nu niet alleen in het parlement gevoerd worden, maar samen met het volk”, aldus Santokhi. Volgens de VHP-voorzitter moet de regering haar beleid veranderen of het mandaat teruggeven.

Op 20 mei zullen de politieke partijen hun standpunten en eisen duidelijk kenbaar maken. Op deze dag zullen niet alleen VHP, NPS, PL en ABOP in beweging komen, maar de totale bevolking wordt opgeroepen om haar stem te laten horen. Er zullen gesprekken gevoerd worden met de vakbeweging, het bedrijfsleven, oppositiepartijen buiten het parlement en anderen. Het streven van de oppositionele partijen is om op 20 mei minstens 25.000 mensen op het Onafhankelijkheidsplein te krijgen.

Mobilisatie kost geld, maar de VHP heeft de kosten al helemaal in kaart gebracht. De bussen moeten alleen tijdig gereserveerd worden, waarna er aangeven moet worden wat de prijs zal zijn, zodat het geld ter beschikking gesteld kan worden. Elk district heeft een target en van de jongeren wordt verwacht dat zij minimaal 1000 man mobiliseren. De VHP verwacht op die dag niet minder dan 8000 mensen van de partij bij de manifestatie.

door Priscilla Kia

 

More
articles