Kromosoeto en Enfield winnaars LMI-awards 2016

De directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), Ginmardo Kromosoeto en Esmerelda Enfield, directeur van de Spetter NV, tevens professionele zwemster, hebben vandaag in het Courtyard by Marriott hun Leadership Management International Award mogen ontvangen uit handen van de LMI-coördinator van Suriname, Lucien Naarden. Kromosotoe is uitgeroepen tot Caribbean LMI Cliënt of the Year 2016 en Enfield tot National LMI Cliënt of the Year 2016. Enfield gaf in haar presentatie haar levensverhaal weer en de rol van LMI-vaardigheden die ervoor gezorgd hebben dat zij vandaag de dag een succesvolle onderneemster en moeder is.

De 38-jarige Enfield die vandaag jarig is, is naar haar zeggen iemand die zorgzaam is, meer voor anderen dan voor zichzelf en iemand die verantwoordelijkheid durft te nemen. Haar ouders zijn vanaf het begin de belangrijke motivators in haar leven. Enfield die in Nederland afgestudeerd is in toeristisch management, heeft ook verschillende zwemopleidingen gevolgd in Nederland. De bagage met kennis van de LMI heeft ervoor gezorgd dat Enfield zelfverzekerd is en vertrouwt op haar kennis en doorzettingsvermogen. Het LMI heeft haar de tools daarvoor gegeven. “Hoe zwaar het ook is onderweg, geloof en altijd in dat je de regisseur bent van jouw eigen leven. Als je twaalf keer valt op je mond, sta jij veertien keer recht op”, aldus Enfield. LMI heeft haar tot iemand gemaakt die durft verantwoording af te staan, ze beschikt over een super team van mensen, ze heeft geleerd angsten los te laten en ze heeft geleerd om te vertrouwen in de mensen om haar heen.

De wereldorganisatie LMI beijvert zich in het ontwikkelen van organisaties en personen. De award is volgens Naarden, coördinator LMI, een prijs voor een cliënt die met toepassing van de principes van LMI kan aantonen dat resultaten meetbaar zijn verbeterd. De award-uitreiking is een jaarlijks terugkerend evenement. Aan het eind van ieder jaar wordt aan de cliënten van LMI gevraagd om een succesverhaal in te dienen. In het verhaal moet duidelijk zijn aangehaald welke principes van de organisatie zijn gebruikt, zodat zaken als omzet en winst drastisch zijn veranderd. De beste inzendingen worden naar Texas gestuurd, alwaar de jury award-winnaars op verschillende niveaus kiest. Naarden legt uit dat de winnaars worden gekozen op wereld-, regionaal en landen- of nationaal niveau. De LMI-vestigingen in het Caribisch gebied worden vanuit Suriname gecoördineerd door Naarden. De award-winnaars hebben tijdens de prijsuitreiking een presentatie gehouden. Zij hebben kunnen aantonen hoe bepaalde principes letterlijk hebben geleid tot verhoogde omzetten en winsten.

door Johannes Damodar Patak

 

 

More
articles