Kennis en kundigheid ontbreekt bij deze regering’

Het Meerjaren Ontwikkelings Plan (MOP) 2017-2021, waarvan de behandeling voor mei gepland was, is nog steeds niet ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA). Het parlement wacht al maanden op het plan, dat volgens de president al af is. Volgens Patricia Etnel, NPS-parlementariër, ontbreekt het deze regering aan kennis en kundigheid om het land te besturen.

De president had beloofd dat binnen twee weken nadat het document ingediend zou worden, het behandeld zou worden met daarop aansluitend de ontwerpbegroting 2017. Etnel zegt dat de regering op dagbasis regeert. “Per dag worden er zoveel veranderingen doorgevoerd. Zonder het MOP kunnen een aantal zaken niet voorspeld worden. Wij zijn nu wachtende op de regering voor indiening van het plan”, haalt Etnel aan.

De parlementariër geeft ook aan dat veel binnen de ontwerpbegroting 2017 is achterhaald, omdat er heel veel veranderd is. Volgens haar zijn er veel zaken die niet meegenomen zijn in de begroting. Zij haalt bijvoorbeeld aan dat de loonsverhoging voor leerkrachten niet verwerkt is in de begroting. “De CLO wil nu een loonsverhoging van 110 procent voor ambtenaren. Het wordt spannend, want we moeten kijken hoe zwaar het zal wegen op de begroting van het land”, zegt Etnel.

Het feit dat het MOP nog niet is ingediend bij het parlement, getuigt volgens haar van ondeskundigheid van een regering die niet weet hoe om te gaan met geld. Zij voert aan dat het land op deze manier vernietigd wordt en verder de grond wordt ingeboord. Etnel vraagt zich af wat we van de toekomst mogen verwachten als het land op dezelfde wijze bestuurd zal worden. ‘Wij koersen nu al op een vaarwater waarbij we het zullen moeten doen met middelen uit de mijnbouw, omdat er in dit jaar bijna niets terecht is gekomen van de binnenlandse productie”, aldus Etnel.

door Priscilla Kia

 

More
articles