Godo opent bankrekening voor mensen met beperking

Mensen met een beperking hebben vanaf nu de mogelijkheid een eigen bankrekening te openen bij de Coöperatieve Spaar- en Kredietbank Godo. Het innitiatief, dat genomen werd door Aniel Koendjbiharie, voorzitter van Stichting Wan Okasi, werd vandaag een feit. De officiële samenwerking tussen de stichting, het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de Godo-bank, werd vandaag beklonken met de opening van de allereerste rekening voor de mens met een beperking, namelijk voor Aniel Koendjbiharie. Vanaf nu zullen leden van de Stichting Wan Okasi die een bankrekening bij de bank openen, de financiële bijstand die aan hen uitgekeerd wordt, op hun rekening gestort krijgen. De leden krijgen hierdoor niet alleen toegang tot het financieel systeem, ze lopen ook geen risico, zoals bij het persoonlijk in ontvangst nemen van de uitkering. Koendjbiharie gaf aan dat deze doelgroep (mensen met een beperking) meestal ontkoppeld wordt van de maatschappij. “Wij staan vandaag voor drie mooie momenten”, zegt Koendjbiharie.

Ten eerste kunnen de leden van Wan Okasi een rekening openen bij Godo en ten tweede hebben de leden ook de mogelijkheid een lening af te sluiten bij de bank, ten derde wordt de zelfstandigheid vergroot. “Dit is het begin van zelfstandigheid, vooral voor leden die een eigen business willen starten”, haalt hij aan. Als laatste geeft hij aan dat vandaag ook het Wan Okasi fonds geopend zal worden bij de bank.

Wan Okasi Fonds

Harjette Bholasing-Helstone van het Wan Okasi Fonds, zegt dat het fonds bestemd is om te sparen. Mesen met ondernemingszin kunnen behalve met een eigen inbreng en de lening bij de bank, ook altijd een beroep doen op het fonds. Op 3 juni 2017 zal er een men’s cook-out georganiseerd worden, waarvan het bedrag op het Wan Okasi Fonds zal worden overgemaakt.

Geste

Ashwin Gopi, directeur Commercie Godo, zegt dat mensen met een beperking vooral in deze moeilijke tijd veel meer steun nodig hebben van de samenleving. Alle leden die vanaf vandaag tot eind mei een rekening openen, krijgen van de bank een bedrag van SRD 100 op hun rekening gestort. Jenny Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee, stelde vanuit haar kant SRD 50 beschikbaar voor storting op de rekening van twintig leden van de stichting.

door Priscilla Kia

 

More
articles