Valies: ‘De strijd zal onverkort worden voortgezet’

De voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS), Wilgo Valies, geeft aan dat de strijd tegen het wanbeleid van deze regering onverkort door zal gaan. Hij is beslist niet te spreken over het optreden van de politie afgelopen dinsdag. “Ik ben als een terrorist afgevoerd”, aldus Valies. Hij is momenteel samen met zijn advocaten bezig om stappen te ondernemen naar de regering toe. Ook zijn internationale organisaties, zoals de Internationale Arbeidersorganisatie (ILO), op de hoogte gesteld van het optreden van de regering tegen betogers van een vreedzaam protest. Valies verwacht op elk moment een reactie van de organisaties. Hij verklaart dat de actievoerende vakbeweging aan de regering duidelijk kenbaar heeft gemaakt, dat de regering geen inkomsten meer kan halen uit de zakken van de samenleving. Hij merkt op dat behalve dat de werknemers de dupe worden van de inkomstenverhogende maatregelen van de regering, ook de gepensioneerden niet meer weten hoe ze verder moeten gaan.

De BvL/ALS-voorzitter geeft aan dat de leerkrachten wat meer geld hebben ontvangen, dat weer weggaat door de prijsverhogingen van goederen als gevolg van de verhoogde benzineprijzen. Volgens hem is het “Pur bruku, wer bruku”.

De oppositie heeft aangekondigd dat zij politieke acties gaat voeren. Valies zegt dat hij zich een beetje bezorgd hierover maakt, omdat de regering al gauw een andere wending zal geven aan de acties van de vakbeweging. Ondanks dit, merkt hij op dat de partijen vrij zijn om hun acties te houden, want het gaat tenslotte om de samenleving. Valies benadrukt dat er geen verdere verarming van het volk mag plaatsvinden. “Regering wij hebben onze eisen voor u neergelegd, kom het volk tegemoet”, aldus Valies.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles