Project Domestic League in volle gang

 

Spelers van de regio Paramaribo Noord na hun partij in het kader van de Domestic League op het Willebord Axwijk Sportcomplex. De competitie is in volle gang. (Foto: Regillio Derby)

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is in samenwerking met de FIFA in de maand januari 2017 gestart met het project domestic league. Middels dit project wil de SVB jongens onder 15 jaar de gelegenheid bieden om op structurele basis de voetbalsport te beoefenen. Het is een buitenschoolse activiteit, waarbij de scholen in acht regio’s verdeeld zijn. Deze regio’s zijn: Paramaribo Noord, Paramaribo Centrum, Latour, Abrabroki, Zorg en Hoop, Meerzorg, Hanna’sLust/Livorno en Lelydorp.
De bedoeling is dat de scholen binnen hun eigen regio een competitie spelen, waarbij zij tot een selectieteam van de regio komen. Deze selectieteams zullen hun respectieve regio moeten vertegenwoordigen. Deze selectiewedstrijden zijn reeds aangegevangen.
Op zaterdag 8 april won Paramaribo Centrum zijn op het veld van ABSO met 6-0 van Abrabroki, dit na een 3-0 ruststand. Latour klopte Hanna’sLust/Livorno met 2-1.
Op het George Pindonveld won Meerzorg in een spannende wedstrijd met 3-2 van Zorg en Hoop. Het duel tussen Paramaribo Noord en Lelydorp eindigde 1-1.
De selecties van Meerzorg en Paramaribo Centrum hebben al hun wedstrijden gewonnen en leiden in het Round Robinsysteem met 12 punten, gevolg door selectie Latour met 9 punten.
De competite wordt op zaterdag 22 april voortgezet op het Ramkhelawan Sportcomplex en in het Willebrod Axwijk Sportcentrum. Op het programma staan de volgende wedstrijden:
Abrabroki-Hanna’sLust/Livorno, Latour-Lelydorp, Meerzorg-Paramaribo Centrum en Paramaribo Noord-Zorg en Hoop.