Ook heren aan bat bij Paramaribo Slagbalbond

 

Het herenteam van Rainbow tijdens het warming-up toernooi van de Paramaribo Slagbal Bond. De bond heeft op verzoek ook herenklasse toegevoegd aan het toernooi. (Foto: Regillio Derby)

 

Op  zondag 9 april jongstleden is er in aanloop naar de start van de competitie van de Paramaribo Slagbal Bond (PSB) een warming-up tournooi georganiseerd. Heel uniek is dat de bond gehoor heeft gegeven aan de roep van de mannen om ook een herenklasse toe te voegen. Deze klasse bestond uit vier teams, te weten: Balona, Shining Stars, Amershaktie en Rainbow.

Bij de dames waren er ook vier teams: The Tropen, The Struggles, Makandra en Shining Stars.

De uitslagen zien er als volgt uit:  Shining Stars-The Struggles 107-76 en The Tropen-Makandra 107-74. In de finale won The Tropen met 116-102 van Shining Stars.

Bij de heren won Rainbow met 124-77 van Balona, terwijl Amershaktie de ploeg van Shining Stars met 109-91 terugwees. In de finale was Rainbow met 113-103 de betere van Amershaktie.

Vermeldenswaard is dat Rivaldo Loswijk van Balona in dit toernooi de meeste ballen heeft gevangen, namelijk 11. Balona werd ook de groep met de meeste uitjes: 28.

De competitie van de PSB start op zondag 30 april aanstaande.

 

Project domestic league in volle gang

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) is in samenwerking met de FIFA in de maand januari 2017 gestart met het project domestic league. Middels dit project wil de SVB jongens onder 15 jaar de gelegenheid bieden om op structurele basis de voetbalsport te beoefenen. Het is een buitenschoolse activiteit, waarbij de scholen in acht regio’s verdeeld zijn. Deze regio’s zijn: Paramaribo Noord, Paramaribo Centrum, Latour, Abrabroki, Zorg en Hoop, Meerzorg, Hanna’sLust/Livorno en Lelydorp.

De bedoeling is dat de scholen binnen hun eigen regio een competitie spelen, waarbij zij tot een selectieteam van de regio komen. Deze selectieteams zullen hun respectieve regio moeten vertegenwoordigen. Deze selectiewedstrijden zijn reeds aangegevangen.

Op zaterdag 8 april won Paramaribo Centrum zijn op het veld van ABSO met 6-0 van Abrabroki, dit na een 3-0 ruststand. Latour klopte Hanna’sLust/Livorno met 2-1.

Op het George Pindon-veld won Meerzorg in een spannende wedstrijd met 3-2 van Zorg en Hoop. Het duel tussen Paramaribo Noord en Lelydorp eindigde 1-1.

De selecties van Meerzorg en Paramaribo Centrum hebben al hun wedstrijden gewonnen en leiden in het Round Robinsysteem met 12 punten, gevolg door selectie Latour met 9 punten.

De competite wordt op zaterdag 22 april voortgezet op het Ramkhelawan Sportcomplex en in het Willebrod Axwijk Sportcentrum. Op het programma staan de volgende wedstrijden:

Abrabroki-Hanna’sLust/Livorno, Latour-Lelydorp, Meerzorg-Paramaribo Centrum en Paramaribo Noord-Zorg en Hoop.