Inter naast Leeuw na zege op Transvaal

 

Miguel Darson van Inter Moengo Tapu werkt het leder weg nog voordat Ivenzo Comvalius van Transvaal erbij kan. Inter won met 2-1. (Foto: Regillio Derby)
Landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT) en Leo Victor staan nu op een gedeelde eerste plaats na de zege van IMT op Transvaal gisteravond. Inter won gisteravond de inhaalwedstrijd van de SVB Topklasse in het André Kamperveen Stadion verdiend met 2-1 van Transvaal, dankzij goals van Gregory Poki en Stefano Rijssel, die reeds voor rust Inter op veilige voorsprong (2-0) plaatsten. Na de pauze verkleinde Ivenzo Comvalius de achterstand voor Transvaal naar 1-2, maar tot meer dan dit doelpunt kwam de groen-witte voetbalformatie niet. Door de zege komt IMT net als Leo Victor op 33 punten uit 15 duels en delen deze twee ploegen de koploperspositie. Leeuw heeft echter een beter doelsaldo. Transie is door het verlies teruggevallen naar de voorlaatste plaats en ziet die positie bedreigd door SNL, dat zich in stijgende lijn ontwikkelt. Er is nog een inhaalduel van de Topklasse en die zal zaterdag aanstaande 15 april om 16.30 uur aanvangen in het stadion van de Meerzorg Sportbond (MSB). Transvaal speelt dan tegen het thuisspelende Nishan’42.
De topscorerslijst in de Top-klasse wordt nog steeds aangevoerd door de jeugdige Ivanildo Rozenblad van Robinhood met 11 doelpunten, gevolgd door Ruben Garcia van Nishan’42 en Shorano Mawi van Voorwaarts met elk 8 goals en Wensley Christoph (Notch), Gilberto Cronie (Leo Victor), Miquel Slagveer (WBC) en Jimmy Patrick (PVV) allen met 7 doelpunten. De tussenstand:
1. Leo Victor 15-33
2. Inter MT 15-33
3. WBC 15-31
4. Robinhood 15-26
5. Nishan’42 14-22
6. Voorwaarts 15-19
7. PVV 15-17
8. Jong Rambaan 15-16
9. Notch 15-15
10. Botopasie 15-14
11. Transvaal 14-13
12. SNL 15-10
(DRP)