Neus tevreden met opkomst Abra Broki

Maisha Neus is zeer tevreden over de opkomst van de bewoners van Abra Broki. “Het was geen protest, dus ik verwachtte geen duizend mensen. Belangrijk is dat de mensen zijn gekomen en dat zij de boodschap hebben gehoord”, zegt Neus. De acties van de vakbeweging die worden ondersteund door enkele politieke partijen, delen van het bedrijfsleven en andere groepen, zijn in verband met de lijdensweek en Pasen voorlopig opgeschort. Aanstaande dinsdag worden de protestmanifestaties hervat. Neus vond het nodig om voor die tijd op straat te gaan om met de mensen te praten en te vragen naar hun mening. Volgens haar is het goed dat er nu een georganiseerde en gezamenlijke strijd gevoerd wordt.

Gisteren is Neus samen met Curtis Hofwijks, leider van ‘We zijn Moe’, naar Abra Broki geweest om mensen te mobiliseren voor het massaprotest van aanstaande dinsdag. De opkomst was gering. De meeste bewoners hebben de mobilisatie vanuit een afstand gevolgd, terwijl enkelen hun stem in het openbaar hebben laten horen.

Zij gaven bijvoorbeeld aan dat zij diep teleurgesteld waren in de regering en dat het beleid dat zij voert niet goed is. Neus zegt dat de geringe opkomst volgens haar lag aan het feit dat Pasen nadert. “Er was ook een beetje weerstand van buurtbewoners, maar dat was te verwachten”, zegt Neus.

Zij geeft aan dat het team nog overweegt om dez vrijdag naar Geyersvlijt te gaan, maar het is dan Goede Vrijdag is en ze willen ook respect tonen voor de mensen en hun godsdienst. Neus vraagt zich af waarom mensen nog zitten en hun stem niet laten horen. “Voelen zij zich trots om Surinamers genoemd te worden, terwijl zij niets doen om de ondergang van het land te voorkomen”, aldus Neus.

door Priscilla Kia

 

More
articles