Naarendorp: ‘Intrekking beschikking benzineverhoging een wijs besluit’

De intrekking door HI&T-minister Ferdinand Welzijn van de beschikking waarin de verhoogde benzineprijzen vermeld waren, is volgens vakbondsman Robby Naarendorp een wijs besluit geweest. Hij geeft aan dat het verder verhogen van de benzineprijzen zal betekenen dat de regering olie op het vuur aan het gooien is. De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) en andere organisaties, zijn sinds vorige week in actie om de recent verhoogde benzineprijzen terug te draaien en verdere verarming te stoppen. Naarendorp zegt dat het volk het al enorm moeilijk heeft om SRD 5.98 te betalen voor een liter unleaded. Ondanks dat er geprotesteerd wordt tegen onder andere de verhoging van de benzineprijzen, merkt Naarendorp op dat de regering zich niet druk maakt over de bevolking. Hij is van mening dat de regering er vanuit gaat dat de bevolking al zoveel heeft geïncasseerd, dus kan er nog wel een verhoging worden ingevoerd. De vakbondsman wil dat de minister niet alleen deze beschikking intrekt, maar ook de beschikking van de vorige verhoging van de benzineprijzen.

HI&T-minister Ferdinand Welzijn heeft gisteren de beschikking waarin wederom verhoogde benzineprijzen waren vastgesteld, ingetrokken.

De prijsverhogingen golden alleen voor oliemaatschappij SOL en zouden per vandaag ingaan. De prijs van een liter ongelode benzine zou bij SOL SRD 6.07 bedragen en met additieven SRD 6.21. Het staat vast dat de prijzen bij de pomp wederom verhoogd zullen worden, maar wanneer dit zal gebeuren is nog onduidelijk. Er worden nu gesprekken gevoerd met de oliemaatschappijen om wederom een nieuwe brandstofprijs vast te stellen.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles