Gratis advies voor pseudo-adviseur Tsang’

Noreen Cheung, oud-NDP-assembleelid, zegt dat zij een gratis advies heeft voor NDP-assembleelid Stephen Tsang, tevens adviseur van de Suriname Chinese United Association (SCUA) en Fa Tjauw Song Foei. Zij noemt hem een pseudo-adviseur die haar bespreekt in plaats van de slechte situatie in het land. Dit naar aanleiding van de reactie van Tsang op haar oproep aan de Chinese gemeenschap om hun stem te laten horen. Haar advies aan Tsang is: “Ga met je mobiele telefoon op straat langs de Chinese winkels filmen en vraag hoe het met ze gaat, vertel daarna je baas hoe goed het gaat!”

Cheung heeft een paar dagen terug de Chinese gemeenschap opgeroepen om ook hun stem te laten horen door mee te doen aan de protestacties, omdat zij ook de dupe worden van het wanbeleid dat deze regering voert. Zij zei tevens dat de Chinese gemeenschap voor zichzelf moet opkomen, omdat er voor hen niets wordt gedaan vanuit de verenigingen waar zij bij aangesloten zijn. Ook hun vertegenwoordiger in het parlement, Tsang, doet volgens Cheung niets voor deze groep. Als reactie hierop zei Tsang, dat Cheung naar politieke aandacht zoekt en niet weet dat er zaken worden gedaan voor de Chinese gemeenschap, omdat ze niet betrokken is bij deze groep.

Cheung zegt dat zij niemand heeft besproken in haar oproep aan de Chinese gemeenschap. “Als ik politieke aandacht zocht, had ik dat allang gedaan. Het is mijn democratisch recht om op te komen voor Surinamers op de eerste plaats, maar ook voor mijn mensen. Ik wil niet op de etnische toer gaan, maar het is opvallend dat deze doelgroep stil is”, zegt Cheung. Volgens haar kan Tsang geen goed advies uitbrengen aan de gemeenschap, omdat hij niet dagelijks in het veld is. Cheung haalt aan dat zij elke dag inkopen doet bij winkeliers die tot haar kennissenkring behoren en van wie zij de klachten hoort. “Op vragen over hoe het gaat en wat er wordt gedaan, zeggen zij dat het niet goed gaat”, aldus Cheung.

Volgens Cheung is Tsang niet slechts een partijvertegenwoordiger, maar een waardeloze volksvertegenwoordiger zonder ballen en een grote schande voor heel Suriname, vooral voor de Chinese gemeenschap die hij volgens haar heeft verraden. Zij haalt aan dat Tsang in het parlement zit om zijn eigen belangen te behartigen. “Hij zegt nooit wat. Hij heeft de Chinese gemeenschap gewoon aan hun lot overgelaten”, aldus Cheung.

door Priscilla Kia

 

More
articles