‘We gaan de deur niet dichthouden voor Pique’

Curtis Hofwijks, trekker van de protestgroep ‘Wij zijn Moe’ zegt dat de organisatie haar deuren niet zal dichthouden voor Siebrano Pique, ingeval hij het punt bereikt welke de trekker van de organisatie reeds lang is gepasseerd. Hofwijks geeft aan dat zijn organisatie geen behoefte heeft om met de president te praten, want volgens hem leiden zulke gesprekken niet naar oplossingen voor de problemen in het land. “Dat punt zijn we al gepasseerd en willen ook niet terug”, zegt Hofwijks. De trekker van de protestgroep haalt aan dat Pique op persoonlijke titel is gaan praten met de president. “We accepteren zijn keus en tonen begrip daarvoor”, haalt Hofwijks aan. Hoewel hij een gesprek met Bouterse niet als oplossing ziet, is Hofwijks van mening dat ze Pique niet zullen uitsluiten. “Een ieder is welkom”, zegt de trekker.

Pique heeft in het weekend samen met een groep van twintig personen een gesprek met president Desiré Bouterse gehad op het Kabinet van de President. Vervolgens hebben zij de volgende dag een rondleiding gehad van de president om projecten die weinig aandacht genieten in de samenleving te bezichtigen, waarna zij de dag verder hebben doorgebracht op het recreatieoord van Bouterse, Broko Baka.

Vorige week liet Pique samen met andere demonstranten weten dat ook hij, als NDP’er, liever de president naar huis ziet gaan, vanwege het wanbeleid dat gevoerd wordt. Echter is gebleken dat deze NDP’er zijn verontschuldigingen heeft aangeboden aan Bouterse voor wat betreft zijn eerdere uitlatingen. Opmerkelijk was dat Pique niet aanwezig was bij het protest van gisteren. Volgens Maisha Neus was hij in het ziekenhuis voor controle.

Hoewel Pique liet weten dat hij altijd achter het volk blijft staan en voor het volk zal opkomen en zich in die hoedanigheid opstelde als trekker, zegt Hofwijks dat Pique gewoon een stem uit het publiek is. Hofwijks vind dat er verwarring gecreëerd wordt door Pique te zien als leider of trekker. “In de organisatie bekleedt Pique geen functie. We laten meerdere mensen aan het woord en zo ook Pique”, aldus Hofwijks.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles