Verlies vertrouwen in CLO wekt geen verbazing

Robby Naarendorp, bestuurslid van C-47, is niet verbaasd dat de personeelsbond van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC), het vertrouwen heeft verloren in de voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart. Naarendorp zegt dat hij de beweegredenen van de personeelsbond kan begrijpen. Hij wijst erop dat het niet voor het eerst is dat een bond ontevreden is over de behandeling die ze krijgt van de voorzitter van CLO. “Er wordt bitter weinig gedaan voor de arbeiders die aangesloten zijn bij CLO, daarom verbaast het mij niet. Dit blijkt geen incident te zijn”, benadrukt de vakbondsman. Naarendorp zegt geen hypocriet te zijn, maar het zal hem ook niet verbazen als meerdere bonden die aangesloten zijn bij CLO, het vertrouwen zullen opzeggen in deze organisatie. “Als de belangen van de leden niet op een adequate wijze worden behandeld, welke zin heeft het dan om lid te blijven van de organisatie”, vraagt Naarendorp zich af.

Hooghart heeft recent aangegeven, dat een salaris dient om te overleven en niet is om rijk te worden. Hij heeft daaraan toegevoegd, dat wie rijk wil worden moet erven of stelen. Echter zegt Naarendorp dat de strijd die nu gevoerd wordt, niet is om rijk te worden. “We praten niet over rijk worden, we praten over overleven.

Hooghart denkt wel in die termen. It is all to try to survive”, zegt Naarendorp. Op het tweede gedeelte van het betoog van Hooghart wil Naarendorp niet reageren, hij wijst er wel op dat men voorzichtig moet zijn bij het doen van uitspraken. “Want met dergelijke uitspraken kan men alle kanten op, het kan zijn dat men het verkeerd interpreteert en ongeoorloofde acties onderneemt”, aldus Naarendorp.

door Richelle Mac-Nack

 

More
articles