PL ondersteunt protestdemonstraties

Structuren van de Pertjajah Luhur (PL) hebben tijdens een gisteren gehouden spoedvergadering in het PL-centrum te Beekhuizen het besluit genomen om de protestdemonstraties, die voor donderdag 6 april zijn gepland, massaal te ondersteunen. In een persbericht zegt PL dat de structuren van de verschillende districten goed waren vertegenwoordigd. Vanwege de afstand en het korte tijdsbestek konden die van Nickerie er niet bij zijn, maar zij hadden in eerdere meetings reeds aangegeven volledig achter de protestacties te staan.
De protestacties hebben als doel het terugdraaien van de verhoogde brandstofprijzen en het tegengaan van de verarming van het Surinaamse volk. Parlementariër tevens voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, heeft eerder aangegeven dat een ieder de gevolgen van de verhoogde brandstofprijzen voelt. Veel mensen hebben het moeilijk en komen niet meer uit met hun inkomen. De prijzen rijzen de pan uit en een aantal goederen is derhalve onbetaalbaar geworden.
De PL-voorzitter heeft in de afgelopen periode de diverse kernen in de verschillende districten bezocht om de actuele situatie in het land te bespreken, onder andere met de structuren in Nickerie. Gisteren was het de beurt van Wanica. Niet alleen de verhoogde brandstofprijzen, maar ook de almaar stijgende prijzen van andere goederen en diensten zijn aangekaart. Vooral de prijzen van levensmiddelen zijn erg gestegen. Een paar voorbeelden: voor rijst van 5 kilo die enige tijd terug nog geen SRD 10 kostte, wordt nu SRD 24,50 betaald. Voor een blikje bruine bonen moet nu maar liefst SRD 11 worden betaald. De komende periode blijft de PL met haar structuren in alle districten in overleg om te bespreken hoe uit deze moeilijke situatie te komen.
PL-voorman Somohardjo heeft gesteld dat aan de kantlijn blijven staan en niets doen geen optie is.Inmiddels wordt volop gemobiliseerd. Aan de structuren zijn de nodige instructies gegeven. Met de gezamenlijke oppositiepartijen is in-middels ook overleg gevoerd. Besloten is dat de gezamenlijke oppositie de protestdemonstraties zal ondersteunen.

More
articles