NPS bereid economie van ons land weer te herstellen

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft besloten niet mee te gaan met de verhogingen van de brandstofprijs en haar volledige ondersteuning te geven aan de actie van aanstaande donderdag. Gregory Rusland, NPS-voorzitter, zegt dat de concentratie van de acties voorlopig ligt op de lotsverbetering van de bevolking, maar dat de partij niet zal schromen de toekomst van dit land weer te herstellen als het volk een beroep op haar doet.

Gisteren heeft de NPS een vergadering gehouden in het partijcentrum Grun Djari. De aanleiding voor deze vergadering is onder andere de recente brandstofverhoging. Rusland zegt dat voor nu de focus wordt gelegd op het terugdraaien van de brandstofprijs en het dwingen van de regering om maatregelen te treffen die in het voordeel zijn van de totale gemeenschap. De NPS wil dat de totale samenleving, zelfs de oppositie, beseft dat wij samen moeten werken aan de oplossingen voor de problemen in het land. De partij zei dan ook dat de leden de volle ondersteuning hebben om deze actie te voeren.

Volgens Rusland hebben de verkeerde uitgangspunten en het wanbeleid de basis voor de groei van de economie kapotgemaakt. Hij zegt dat sinds het aantreden van de regering in 2010, het een gewoonte is geworden dat ministers komen en gaan. “De regering kan het land niet besturen. Zodra het tijd wordt dat het volk antwoord moet krijgen op vragen, kiest de regering voor een vervanging”, zegt Rusland. Volgens hem is de situatie waarin Suriname nu verkeert, slechter dan de situatie die de NPS na de regering Wijdenbosch had aangetroffen. “In 2000-2010 is er een goed bestuur aan de macht geweest. In tien jaar wisten we de economie van het land op te bouwen en de koers stabiel te houden”, zegt Rusland. Hij is van mening dat de NPS nog steeds in staat is hetzelfde te bewerkstelligen, omdat zij genoeg kader in huis heeft.

More
articles