Kruisland: ‘Er moet meer duidelijkheid komen over de manifestaties’

Arnold Kruisland, ex-parlementariër, zegt dat hij achter de prostestmanifestaties staat, maar dat er meer duidelijkheid moet komen over de acties. Hij zegt dat het doel van de laatste betogingen, het terugdraaien van de verhoogde benzineprijzen was en niet om Bouterse naar huis te sturen. “Gaat het alleen om de brandstofprijs? Zullen de acties stoppen als de brandstofprijs is teruggedraaid? Wat zal er gebeuren als Bouterse naar huis gaat?”, vraagt Kruisland zich af. Volgens hem moeten de actiegroepen duidelijk aangeven wat ze willen, en daarna een duidelijk plan van aanpak presenteren over de verdere gang van zaken.

Kruisland is van mening dat de strijd tegen deze regering goed gecoördineerd moet worden. “Bouterse gaat niet naar huis als het volk gewoon op straat gaat. Er moeten grote manifestaties komen die het land lam zullen leggen, waardoor Bouterse gedwongen zal zijn vervroegde verkiezingen uit te schrijven”, zegt Kruisland. Hij stelt verder dat de verkiezingen ervoor moeten zorgen dat Bouterse de meerderheid in het parlement verliest.

“Het wegwerken van Bouterse kan alleen als de politieke partij of partijcombinatie die zich als alternatief aanbiedt, een goed partijprogramma heeft dat aangeeft hoe het land uit de crisis gehaald kan worden”, zegt de ex-parlementariër. Kruisland benadrukt dat deze partij of partijcombinatie rekening moet houden met de situatie in het land, maar ook met instituten, zoals het bedrijfsleven en de vakbonden.

Hij is van mening dat deze instituten belangrijk zijn om te komen tot een goed partijprogramma. Verder geeft hij aan dat er ook een groot aantal kiezers is dat niet partijgebonden is en daarom ook niet naar de stembus zal gaan als er geen goed alternatief is voor de huidige regering. ”Hierdoor zal de kans groot zijn dat de NDP weer een groot aantal zetels behaalt en zodoende weer in de regering kan komen. Het meest belangrijkste in de strijd is het alternatief voor de regering Bouterse ”, aldus Kruisland.

More
articles